Urednica in voditeljica nove oddaje bo Duška Lah. Foto: Domen Grögl
Urednica in voditeljica nove oddaje bo Duška Lah. Foto: Domen Grögl
Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.
Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh. Foto: OZS
Oddaja IZZIVI - obrt in podjetništvo bo na sproredu vsak petek ob 20. uri na TV Maribor.
Oddaja IZZIVI - obrt in podjetništvo bo na sproredu vsak petek ob 20. uri na TV Maribor. Foto: TV Maribor

Oddaja bo informativno-izobraževalnega formata, v njej pa se bodo avtorji lotili aktualnih tem s področja obrti in podjetništva. Obrtnike in podjetnike bodo izobraževali in informirali o aktualnih dogodkih, zakonodajnih spremembah, predstavljali dobre prakse slovenskih obrtnikov in podjetnikov in še mnogo več. Svetovali jim bodo s predlogi za izboljšanje poslovanja in iskali rešitve za njihove probleme, predstavili sodelovanje z državnimi organi in drugimi institucijami v obrti in podjetništvu in poizvedovali, kateri so danes zelo iskani poklici. Vse bodo posredovali v kombinaciji s svežimi informacijami. Urednica in voditeljica oddaje bo Duška Lah.

Pobudnica in glavni partner nove televizijske oddaje je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. »Obrtniki in podjetniki smo želeli imeti oddajo, ki bi celostno predstavila teme s področja obrti in podjetništva. Če imajo kmetje svojo oddajo, zakaj je ne bi imeli tudi mi?«, je razloge za začetek nove TV oddaje pojasnil predsednik OZS Branko Meh.

Prva oddaja na sporedu že 1. septembra

V prvi oddaji se bomo srečali z novo zakonodajo o vajeništvu, obiskali pa bomo tudi graverja, ki želi svoje znanje prenesti na mlajši rod. V katerih poklicih se bodo z novim šolskim letom vajenci sploh lahko usposabljali in kaj jim to prinaša? Obrtno podjetniška zbornica pa je bila zelo aktivna pri novi zakonodaji ob regresnih zahtevkih, oziroma pri povračilu škode, kadar se delavec poškoduje pri delu. Kaj o tem govori zdravstvena reforma, bo pojasnil Branko Meh, predsednik zbornice, pokazali pa bomo tudi, kako veliko srce imajo tudi obrtniki in podjetniki.

O TV Maribor

TV Maribor sodi pod okrilje RTV Slovenija, s pomočjo spleta in različnih distributerjev televizijskih programov pa je dostopna gledalcem po vsej Sloveniji. Oddajo si boste lahko ogledali tudi na MMC portalu RTV Slovenija.

Partnerji oddaje

Poleg OZS so oddajo podprli tudi njeni dolgoletni partnerji, in sicer NLB, Zavarovalnica Triglav, Slovenski podjetniški sklad, Sklad obrtnikov in podjetnikov, Spirit Slovenija ter Center RS za poklicno izobraževanje.

Vsebina oddaje bo zanimiva tudi za širšo javnost, ki jo zanima področje obrti in podjetništva, zato vas vabimo k ogledu.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija