Priznanja za življenjsko delo so dobili Iztok Janez Premorov (desno), dolgoletni sodelavec Uredništva oddaj o kulturi na TV Slovenija, TV in filmski snemalec Janez Kališnik (levo) in režiser številnih najbolj prepoznavnih TV-oddaj, Peter Juratovec. Foto: Jernej Kokol
Priznanja za življenjsko delo so dobili Iztok Janez Premorov (desno), dolgoletni sodelavec Uredništva oddaj o kulturi na TV Slovenija, TV in filmski snemalec Janez Kališnik (levo) in režiser številnih najbolj prepoznavnih TV-oddaj, Peter Juratovec. Foto: Jernej Kokol
Prejemniki priznanj RTV Slovenija za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju
Priznanja za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju pa so prejeli (od leve porti desni): Miha Žibrat, Janez Ivan Lotrič, Jadran Sterle, Anastazija Renko in Irma Ferlinc Guzelj. Foto: Jernej Kokol
Generalni direktor RTV Slovenija, mag. Marko Filli
Prejemnike priznanj RTV Slovenija je nagovoril generalni direktor RTV Slovenija, mag. Marko Filli, ki jim je tudi izročil priznanja. Foto: Jernej Kokol

Priznanja za življenjsko delo so dobili Iztok Janez Premrov, dolgoletni sodelavec Uredništva oddaj o kulturi na TV Slovenija, TV in filmski snemalec Janez Kališnik in režiser številnih najbolj prepoznavnih TV-oddaj, Peter Juratovec.
Iztok Janez Premrov v Uredništvu oddaj o kulturi TV Slovenija dela že več kot 25 let. Od leta 1995 pripravlja monotematsko oddajo Podoba podobe, posvečeno likovni umetnosti in kulturni dediščini, soustvarja pa tudi druge oddaje, kot sta Osmi dan in Kultura. Njegovo delo so nagradile že številne kulturne institucije.
TV in filmskega snemalca Janeza Kališnika odlikujejo estetska občutljivost, tehnična zanesljivost in občutek za skupinsko delo. Uspelo mu je združiti tradicijo starejših kolegov in nove koncepte mlajšega rodu. Kot snemalec in direktor fotografije je delal in sodeloval z vsemi vidnejšimi ustvarjalci v slovenskem medijskem okolju in za svoje delo prejel številne ugledne nagrade.
Režiser Peter Juratovec, ki sodi med začetnike TV-ustvarjalnosti na Slovenskem, je ustvarjal v vseh televizijskih žanrih, njegov zaščitni znak pa je postala režija najzahtevnejših oddaj z več kamerami v živo. Podpisan je pod številne najbolj znane glasbene in razvedrilne oddaje, pa informativne in posebne oddaje, za kar je prejel tudi številne nagrade.
Priznanja za izjemne dosežke v daljšem delovnem obdobju petim nagrajencem
Priznanja za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju pa so prejeli referentka za obračun RTV-prispevka Anastazija Renko, urednica oddaje Ljudje in zemlja na TV Maribor Irma Ferlinc Guzelj, ustvarjalec dokumentarnih filmov Jadran Sterle, eden izmed najbolj poznanih radijskih in televizijskih napovedovalcev Janez Ivan Lotrič ter dolgoletni sodelavec Športnega programa TV Slovenija, Miha Žibrat.
Anastazija Renko z dolgoletnimi izkušnjami vodi najbolj zapletene vloge zavezancev za plačilo RTV-prispevka. Svoje delo opravlja izjemno skrbno, strokovno, samostojno in na podlagi odličnega poznavanja pravne tematike.
Irma Ferlinc Guzelj je urednica oddaje Ljudje in zemlja na TV Maribor, ki je v preteklem letu praznovala 55 let. Oddaja opravlja pomembno poslanstvo: obvešča o dogajanju na področju kmetijstva, gledalce seznanja s strokovnimi in zakonodajnimi novostmi na tem področju.
V več kot 35 letih na TV Slovenija se je Jadran Sterle izoblikoval v vsestranskega poznavalca slovenske kulturne dediščine. Skozi arheologijo, filozofijo, etnologijo in zgodovino v svojih oddajah in filmih postavlja v premislek človeka kot zgodovinsko bitje.
Prepoznaven glas Janeza Ivana Lotriča je prisoten tako na Radiu kot Televiziji Slovenija že vrsto let. Med svojimi kolegi, poslušalci in gledalci je poznan in cenjen kot odličen interpret mnogih, tudi najzahtevnejših radijskih oddaj in televizijskih dokumentarnih oddaj.
Miha Žibrat je v skoraj 30 letih na TV Slovenija pustil izjemen pečat predvsem s spremljanjem olimpijskih iger. Prvič je kot najmlajši član ekipe sodeloval na igrah leta 1980 v Moskvi in doslej poročal s kar 15 iger zapored. Za spremljanje OI je prejel priznanje Mednarodnega združenja športnih novinarjev.