Ula Furlan bo voditeljica izbora EMA 2014 (Foto: Žiga Culiberg) Foto:
Ula Furlan bo voditeljica izbora EMA 2014 (Foto: Žiga Culiberg) Foto:
Logotip letošnjega izbora EMA (Foto: RTVSLO)
Logotip letošnjega izbora EMA (Foto: RTVSLO)
(Foto: Michael Søndergaard / DR)
Danska televizija DR je predstavila voditeljski trojček - Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk (Foto: Michael Søndergaard / DR)
Slogan in grafika letošnjega izbora za Pesem Evrovizije (Foto: EBU)
Slogan in grafika letošnjega izbora za Pesem Evrovizije (Foto: EBU)

Ula in EMA
»Moj prvi spomin na EMO sega že nekaj let nazaj, stara sem bila deset let in mislim, da znam vsaj refren vseh zmagovalnih pesmi, ki smo jih poslali na izbor za Pesem Evrovizije. Mogoče ne prav vseh zmagovalnih, sem pa z najboljšo prijateljico Majo iz osnovne šole na ves glas prepevala Tih deževen dan, tudi kar tam, sredi Čevljarskega mosta, do vdiha natančno. Da o tem, kje in kolikokrat sem grulila Lahko ti podarim samo ljubezen, sploh ne bi. :)
EMA vsako leto na svoj način zaznamuje moje življenje. Ali je to zato, ker že vnaprej zaznačim svojega favorita, spet drugič zato, ker svoje mnenje vneto branim, stiskam pesti in čakam na rezultate glasovanja. Predvsem pa me zadnja leta navdušuje šov, ki spremlja prireditev in komaj čakam, da 8. marca skupaj poiščemo tistega, pravega za leto 2014.«

Interni izbor sodelujočih na izboru EMA
RTV Slovenija je prek internega izbora k sodelovanju povabila kakovostne glasbene izvajalce in avtorje skladb. Predizbori že potekajo, končni izbor bo znan v naslednjih dneh. Na izboru EMA 2014, ki ga bo povezovala Ula Furlan, bodo predstavnico ali predstavnika RTV Slovenija na Pesmi Evrovizije 2014 izbrali izključno gledalci oddaje s telefonskim glasovanjem.

Znana tudi voditeljska trojka Pesmi Evrovizije 2014
Danska televizija DR je v torek, 4. februarja, razkrila imena gostiteljev, ki vas bodo popeljali skozi tri evrovizijske večere. Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk vas bodo že 6. maja prvič pozdravili z legendarnim "Good Evening Europe" (Dober večer, Evropa). Nikolaj in Lise sta izkušena in priljubljena voditelja na danski televiziji, Pilou pa je trenutno najbolj prepoznaven danski igralec v danski politični dramski seriji Oblast (org. Borgen), ki se predvaja v več kot 70-ih državah po svetu, tudi na Televiziji Slovenija ob nedeljah zvečer.

Letošnja Pesem Evrovizije bo 6., 8. in 10. maja v danskem Köbenhavnu. Slovenija bo nastopila v 2. predizboru Pesmi Evrovizije 2014. Več o razporeditvi držav v prvi in drugi polfinale pa tukaj.

Priprave na izbor EMA in na Pesem Evrovizije 2014 lahko spremljate na uradni Facebook in Twitter strani ter na Youtube kanalu. Več o samem izboru Pesem Evrovizije 2014 pa lahko spremljate na uradni spletni strani Eurovision Song Contest.