V lanski sezoni je bil ACH Volley s trenerjem Milanom Kašićem na domačem prizorišču nepremagljiv. Foto: www.alesfevzer.com
V lanski sezoni je bil ACH Volley s trenerjem Milanom Kašićem na domačem prizorišču nepremagljiv. Foto: www.alesfevzer.com

"Za vse je to velik izziv, nihče ne razmišlja o ničemer kot o tem, da dajo vsak dan vse od sebe, da se dobro počutijo in da dajo tudi ob slabih dneh vse od sebe. Fantje zelo dobro funkcionirajo skupaj," je svoje varovance pohvalil trener Radovan Gačič, ki se je po 13 letih vrnil v ekipo. Priprave potekajo od avgusta, v zadnjih dneh so se moštvu pridružili še štirje reprezentanti (slovenski in srbski), ki so igrali na SP-ju.

Ubraniti dvojno domačo krono ne bo preprosto, konkurenca (predvsem Calcit Volley) se je tudi okrepila: "Ni dvoma, da je v tem času slovenska liga postala veliko bolj konkurenčna, konstanta na vrhu pa je ACH," pravi Gačič, ki ima tudi v Ligi prvakov visoke cilje: "Žreb mi je bil všeč in ni mi strah reči, da je cilj priti iz te skupine ali vsaj do nadaljevanja v pokalu CEV."

V predtekmovanju Lige prvakov bodo tekmeci ACH-ja Perugia z MVP-jem letošnjega svetovnega prvenstva Simonejem Giannellijem, nemškim Dürnom in Ziraat Bankom iz Ankare. Na začetku novembra bo prvi tekmec v evropski eliti Perugia (v gosteh).

Letni proračun kluba ostaja približno milijon evrov, igralski kader pa je po besedah kapetana Nikole Gjorgieva boljši od lani. "Na vseh položajih smo bolj konkurenčni, tako da je vse nared za ubranitev osvojenih lovorik," je samozavestno dejal 34-letni makedonski korektor.

Novi obrazi pri "oranžnih zmajih" so slovenski reprezentant Danijel Koncilja, hrvaški reprezentant Filip Šestan ter aktualni državni prvak v odbojki na mivki Klemen Šen. Iz Črnuč so se v ekipo vrnila tudi občasni reprezentant Črtomir Bošnjak ter Primož Mejal.