Sadio Mane je v pretekli sezoni v Premier ligi dosegel 16 golov. Foto: EPA
Sadio Mane je v pretekli sezoni v Premier ligi dosegel 16 golov. Foto: EPA

Športni direktor Hasan Salihamidžić je odpotoval v Liverpool na pogovore, ki so bili uspešni. Dogovor vsebuje še devet milijonov evrov bonusa (šest milijonov je odvisnih od števila nastopov, trije milijoni pa od uspešnosti ekipe). Preden bo prestop uraden, bo Mane opravil zdravniški pregled.

Mane je leta 2019 z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov, v letošnjem finalu pa je zadel vratnico v 21. minuti, nato pa je Liverpool izgubil proti madridskemu Realu z 0:1.  Foto: EPA
Mane je leta 2019 z Liverpoolom osvojil Ligo prvakov, v letošnjem finalu pa je zadel vratnico v 21. minuti, nato pa je Liverpool izgubil proti madridskemu Realu z 0:1. Foto: EPA

Prestop je za Bayern ključnega pomena, saj se bo dvakratni zaporedni Fifin nogometaš leta Robert Lewandowski preselil k Barceloni. Poljak je večkrat poudaril, da si želi zaigrati za katalonskega velikana, zdaj pa mu bo vodstvo kluba zelo verjetno prižgalo zeleno luč. Pogodbo ima do 30. junija 2023 in obeta si lahko še odškodnino.

Blestel že v Salzburgu in Southamptonu
Mane, ki je za Senegal odigral 91 tekem in dosegel 33 golov, je blestel že v Salzburgu med letoma 2012 in 2014, v Premier ligi se je dokazal v Southamptonu, ko je med letoma 2014 in 2016 dosegel 21 golov na 67 tekmah.

28. junija 2016 se je preselil v Liverpool, odškodnina je znašala okoli 40 milijonov evrov. Trener Jürgen Klopp ga je zelo cenil. Zdaj je dobil precej mlajšega napadalca, ko je pogodbo z redsi podpisal Darwin Nunez. 22-letnik je prišel iz Benfice, prestop je bil vreden 75 milijonov evrov.

Nova sezona v Bundesligi se bo začela 5. avgusta, ko bo zmagovalec Evropske lige Eintracht gostil Bayern.

Roca iz Bayerna k Leedsu
Marc Roca se iz Bayerna seli k Leedsu. Španec bo na Otoku predvidoma ostal do 30. junija 2026. Roca je na Bavarsko prišel leta 2020 iz Espanyola iz Barcelone. Za nemške prvake je nato zaigral na 24 tekmah.

"Marc je prišel k nam z željo, da bi dobil več priložnosti za igro. Zato smo pritrdili njegovemu odhodu v Leeds. Prepričani smo, da bo imel s tamkajšnjo ekipo obilo razlogov za veselje," je o prestopu dejal športni direktor Bayerna Salihamidžić.

Tudi posel naj bi bil za Bavarce dober. Mediji poročajo, da so za Roco pred dvema letoma plačali devet milijonov evrov, zdaj naj bi jih zaslužili najprej 12, z različnimi bonusi pa še do pet milijonov evrov.