Eric Maxim Choupo-Moting in Leroy Sane sta odlično sodelovala. Foto: EPA
Eric Maxim Choupo-Moting in Leroy Sane sta odlično sodelovala. Foto: EPA

Bavarci so zapravili skoraj vso prednost, ki so si jo priigrali v jesenskem delu prvenstva. Nemški mediji so v preteklih dneh kar tekmovali, kdo bo napisal ostrejšo kritiko. Trener Julian Nagelsmann je imel tudi sestanek z vodstvom kluba. Športni direktor Hasan Salihamidžić je bil zelo zaposlen. V torek je prišel Joao Cancelo, ki bo do konca sezone v Münchnu igral kot posojeni igralec Manchester Cityja, nato pa se bosta kluba dogovorila o morebitni odškodnini. Marcel Sabitzer je odšel na posojo k Manchester Unitedu.

V nemškem pokalu ni popravnih izpitov, Bayern pa je v zadnjih dveh letih doživel hladno prho že v drugem krogu. Predlani je bil senzacionalno boljši Holstein Kiel po streljanju enajstmetrovk, lani pa Borussia iz Mönchengladbacha kar s 5:0.

Alphonso Davies in Jamal Musiala sta zadela v Mainzu. Foto: EPA
Alphonso Davies in Jamal Musiala sta zadela v Mainzu. Foto: EPA

33.305 gledalcev je napolnilo Mewa Areno v Mainzu, prodali pa bi lahko več kot 100.000 vstopnic. Trener gostiteljev Bo Svensson je že pred tekmo poudaril, da tekma z Bayernom prihaja ob najbolj neugodnem trenutku, saj so ranjeni Bavarci najnevarnejši.

Cancelo debitiral z natančno podajo
Gostitelji so se krčevito branili, a so zdržali le do 17. minute, ko je Joao Cancelo z desne strani natančno podal na daljšo vratnico, Eric Maxim Choupo-Moting pa je z volejem z levo nogo poslal žogo v malo mrežico. Po pol ure igre je Thomas Müller na levi strani kazenskega prostora zaposlil Jamala Musialo, ki je z diagonalnim strelom z levo nogo poslal žogo od vratnice v mrežo.

Sane že pred odmorom pokopal zadnje upe Mainza
Dve minuti pred odmorom so serijski nemški prvaki odlično izpeljali še protinapad. Razigrani Choupo-Moting je v zraku zadel žogo s peto in jo potisnil v prazen prostor, pritekel je Leroy Sane in z osmih metrov povišal na 0:3.

Davies z glavo postavil piko na i
V drugem polčasu je Mainz vzpostavil ravnotežje, a ni resneje ogrozil Yanna Sommerja. Osem minut pred koncem je trener Mainza Svensson prejel rdeči karton zaradi pritoževanja pri sodniku Denizu Aytekinu. Minuto zatem je Alphonso Davies z glavo postavil končni izid po podaji Joshue Kimmicha, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Mainz je končal srečanje le z deseterico. Alexander Hack, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, je v 86. minuti prejel drugi rumeni karton, potem ko je na sredini igrišča podrl Musialo.

Julian Nagelsmann je bil nasemjan po koncu tekme. Zdaj pričakuje, da bodo njegovi izbranci tudi v nedeljo v Wolfsburgu prikazali tako predstavo. Foto: EPA
Julian Nagelsmann je bil nasemjan po koncu tekme. Zdaj pričakuje, da bodo njegovi izbranci tudi v nedeljo v Wolfsburgu prikazali tako predstavo. Foto: EPA

Nagelsmann: Igralci so sami analizirali napake s prejšnjih tekem
"Zelo sem bil zadovoljen z igro v prvem polčasu. Nikoli ni lahko igrati v Mainzu. Ključno je bilo, da se nismo znašli v zaostanku. Tokrat smo se drugače pripravili na tekmo. Nisem le kazal posnetkov in analiziral napak, ampak so igralci sami prevzeli besedo. Odkrito smo se pogovorili, kaj je šlo narobe na zadnjih dveh tekmah v Bundesligi, in tokrat je bilo vse skupaj že precej drugače. Vajen sem pritiska, saj mora Bayern dobiti vsako tekmo," je po tekmi povedal Nagelsmann, ki se zaveda, da bo treba stopnjevati formo do prve tekme osmine finala Lige prvakov na Parku princev v Parizu 14. februarja.

Rdeči biki potrdili odlično formo
Branilec naslova Leipzig je odpravil Hoffenheim s 3:1. Kevin Kampl je igral zadnjih 11 minut za rdeče bike, ki so se v prvenstvu prebili že na tretje mesto. S prihodom trenerja Marca Roseja se je krivulja obrnila močno navzgor, medtem ko Hoffenheim ni okusil slasti zmage že vse od 10. oktobra.

Union iz Berlina še naprej preseneča. Foto: EPA
Union iz Berlina še naprej preseneča. Foto: EPA

Union blesti tudi v pokalu
Union Berlin, ki po 18. krogu Bundeslige zaostaja za vodilnim Bayernom le za točko, je premagal Wolfsburg z 2:1. Odločilni zadetek je dosegel Kevin Behrens z dveh metrov z levo nogo po podaji Sheralda Beckerja. Stadion An der Alten Försterei je bil znova nabito poln in evforija v Berlinu se stopnjuje, izkušeni trener Urs Fischer pa jo skuša umiriti.

Mavropanos skoraj s polovice igrišča dosegel avtogol
Paderborn, ki je na petem mestu v drugi nemški ligi, je po dramatični končnici izgubil proti Stuttgartu z 1:2. Gostiteljem je uspel sanjski start, saj je v 4. minuti branilec Stuttgarta Konstantinos Mavropanos z 48 metrov poslal žogo proti svojim vratom, čuvaj mreže Florian Müller je stal preveč desno od vrat in žoga je končala v mreži.

Guirassy z glavo rešil Stuttgart v 95. minuti
Stuttgart se je dolgo mučil, odprlo pa se je v zadnjih minutah. V 86. minuti je Portugalec Gil Bastiao Dias z izjemnim strelom z levo nogo poslal žogo pod prečko. V 95. minuti je nato Serhou Guirassy zadel z glavo po kotu za zmago Stuttgarta. Novi trener Bruno Labbadia si je pošteno oddahnil, čaka ga še krčevit boj za obstanek med elito v prvenstvu.

Mavropanos dosegel avtogol z 48 metrov v nemškem pokalu

Nemški pokal, osmina finala:
Paderborn - STUTTGART 1:2 (1:0)
Mavropanos 4./ag; Gil Dias 86., Guirassy 95.

UNION BERLIN - Wolfsburg 2:1 (1:1)
Knoche 12., Behrens 79.; Waldschmidt 5.
RK: Giesselmann 87./Union

RB LEIPZIG - Hoffenheim 3:1 (2:0)
Forsberg 8., Laimer 41., Werner 84.; Dolberg 76.
RK: Nsoki 86./Hoffenheim
Kampl (Leipzig) je igral od 79. minute.

Mainz - BAYERN 0:4 (0:3)
Choupo-Moting 17., Musiala 30., Sane 43., Davies 83.
RK: Hack 86./Mainz

Mainz: Dahmen, Hanche-Olsen, Fernandes, Caci, Widmer (40./da Costa), Barreiro (46./Lee), Kohr, Aaron (46./Hack), Barkok, Stach (66./Ingvartsen), Ajorque (67./Onisiwo).

Bayern: Sommer, Pavard, Upamecano (64./Blind), de Ligt, Kimmich, Joao Cancelo (71./Davies), Sane (71./Goretzka), Musiala, Coman, Müller (65./Gravenberch), Choupo-Moting (79./Gnabry).

Sodnik: Deniz Aytekin


Sandhausen - FREIBURG 0:2 (0:0)
Al Ghaddioui 87./ag, Petersen 95.

EINTRACHT FRANKFURT - Darmstadt 4:2 (2:2)
Kolo Muani 6., 90., Borre 44., Kamada 62.; Honsak 29., 31.

NÜRNBERG - Fortuna Düsseldorf * 6:4 (1:1, 0:1)
Duman 93.; Kownacki 33.
* - po streljanju 11-m

Bochum - BORUSSIA DORTMUND 1:2 (0:1)
Stöger 64./11-m; Can 45., Reus 70.