Dobitnik zlate žoge Karim Benzema je dosegel edini zadetek na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Dobitnik zlate žoge Karim Benzema je dosegel edini zadetek na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: EPA

Kraljevi klub se je na Anfieldu znašel v zaostanku z 0:2, nato pa je z izjemno predstavo zrežiral veliko vrnitev. Liverpool je bil po porazu z 2:5 na domači zelenici pred misijo nemogoče in tudi na povratni tekmi ni bil blizu presenečenja. Izbranci Jürgena Kloppa so občasno pokazali nekaj želje, a precej premalo, da bi lahko nadomestili tri gole zaostanka.

Madridčani so nadzorovali potek tekme. Z mislimi so bili v zadnjih minutah že pri nedeljskem el clasicu v Barceloni.  Foto: EPA
Madridčani so nadzorovali potek tekme. Z mislimi so bili v zadnjih minutah že pri nedeljskem el clasicu v Barceloni. Foto: EPA

Real ostaja nočna mora za Liverpool, ekipi sta se dvakrat srečali v finalu. Leta 2018 so bili Madridčani boljši s 4:1, maja lani pa je na Stade de Franceu odločil Vinicius Junior.

Allison preprečil veselje Camavingi
Real se ni odločil le za branjenje prednosti, zelo nevaren je bil že v prvem polčasu. Po strelu Viniciusa z desne strani v 14. minuti je posredoval Alisson Becker. Eduardo Camavinga je sredi prvega polčasa nevarno zapretil z 20 metrov, Alisson pa je žogo preusmeril v prečko.

Pri gostih je bil prvi nevarnejši poskus Dioga Jote po podaji Mohameda Salaha, a je žoga zletela mimo vrat. Ob koncu polčasa se je le moral izkazati vratar domačih Thibaut Courtois, najprej ob strelu Darwina Nuneza, nato pa je v 36. minuti poskusil s 14 metrov še Cody Gakpo.

Nogometaši Liveproola so se zahvalili za podporo navijačem. Takoj po koncu tekme je iz zvočnikov zadonela kultna pesem 'You'll Never Walk Alone'. Foto: EPA
Nogometaši Liveproola so se zahvalili za podporo navijačem. Takoj po koncu tekme je iz zvočnikov zadonela kultna pesem 'You'll Never Walk Alone'. Foto: EPA

Benzema na pravem mestu po podaji Viniciusa
Nadaljevanje je bilo podobno. Liverpool se je trudil, gostitelji pa so brez večjih težav ohranili mrežo nedotaknjeno. Jürgen Klopp je v igro poslal Roberta Firmina in Harveyja Elliotta.

Že tako majhne upe gostov je dokončno pokopal Karim Benzema, ki je bil v 78. minuti na pravem mestu pred vrati, Viniciusu Juniorju je v padcu uspelo spraviti žogo do Francoza, ki jo je le še potisnil v prazno mrežo z desno nogo.

Osimhen zapečatil usodo Eintrachta
V Neaplju je bilo pred tekmo glavno vprašanje gostujočih navijačev, ki so jim italijanske oblasti prepovedale vstop na stadion, niso pa mogle preprečiti njihovega prihoda v mesto in spopadov s policijo.

Victor Osimhen (levo) je bil znova junak na stadionu Diega Armanda Maradone. Foto: EPA
Victor Osimhen (levo) je bil znova junak na stadionu Diega Armanda Maradone. Foto: EPA

Na zelenici so Nemci lovili dva gola zaostanka, a s trdno obrambo domačih je bila naloga težka. Napoli je brez težav nadzoroval potek tekme.

V sodnikovem dodatku prvega dela je imel Matteo Politano na desni strani veliko prostora, podal je v kazenski prostor, Victor Osimhen pa je visoko skočil in z osmih metrov ukanil vratarja Kevina Trappa.

24-letni nigerijski napadalec, ki je najboljši strelec Serie A v letošnji sezoni, je v 53. minuti povišal na 2:0. Hviča Kvarachelija je na desni strani napel Politana, ki je v kazenskem prostoru zaposlil Giovannija di Lorenza. Kapetan je podal pred vrata, Osimhen pa je žogo z levo nogo le še potisnil v mrežo. Junak večera je takoj po zadetku padel na zapestje, a je vseeno nadaljeval, zdravniška služba mu je povila roko.

Piotr Zielinski je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: EPA
Piotr Zielinski je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: EPA

Zielinski priigral najstrožjo kazen in jo tudi unovčil
Dokončno je nato napredovanje Napoli potrdil v 64. minuti. Djibril Sow je v kazenskem prostoru podrl Piotra Zielinskega. Sodnik Anthony Taylor je pokazal na belo točko. Poljak jo je izvedel kar sam, s strelom po sredini vrat je ukanil Trappa.


Osmina finala, povratne tekme:
REAL MADRID – Liverpool 1:0 (0:0) 5:2
Benzema 78.

Real Madrid: Courtois, Carvajal (86./Vazquez), Eder Militao, Rüdiger, Nacho, Camavinga, Modrić (82./Ceballos), Kroos (84./Tchouameni), Fede Valverde, Benzema (82./Rodrygo), Vinicius Junior (84./Asensio).

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson (91./Cimikas), Fabinho, Diogo Jota (57./Elliott), Milner (73./Oxlade-Chamberlain), Salah, Gakpo (91./Fabio Carvalho), Nunez (57./Firmino).

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)


NAPOLI – Eintracht Frankfurt 3:0 (1:0) 2:0
Osimhen 45., 53., Zielinski 64./11-m

Napoli: Meret, di Lorenzo, Rrahmani, Kim (66./Juan Jesus), Mario Rui, Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski (74./Ndombele), Politano (67./Lozano), Osimhen (81./Simeone), Kvarachelija (74./Elmas).

Eintracht: Trapp, Buta, Tuta, Ndicka, Lenz (67./Max), Sow, Rode (74./Jakić), Knauff (62./Alidou), Kamada, Götze, Borre.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)


Odigrano prejšnji teden in v torek:
BENFICA
– Club Brugge 5:1 (2:0) 2:0
Rafa Silva 38., Ramos 45.+2, 57., Joao Mario 71./11-m, Neres 77.; Meijer 87.

CHELSEA – Borussia Dortmund 2:0 (1:0) 0:1
Sterling 43., Havertz 53./11-m

Tottenham – MILAN 0:0 0:1
RK: Romero 77./Tottenham

BAYERN – Paris SG 2:0 (0:0) 1:0
Choupo-Moting 61., Gnabry 89.

MANCHESTER CITY – Leipzig 7:0 (3:0) 1:1
Haaland 22./11-m, 24., 45.+2, 53., 57., Gündogan 49., De Bruyne 92.
Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.

Porto – INTER 0:0 0:1
RK: Pepe 97./Porto
Handanović (Inter) je bil na klopi.

Žreb parov četrtfinala bo v petek ob 12.00 v Nyonu.