Najbolši strelec Prve lige v lanski sezoni, Nardin Mulahusejnović, je prvi zadel za Koper. Primorski klub je vsaj začasno na vrhu prvenstvene lestvice. Foto: www.alesfevzer.com
Najbolši strelec Prve lige v lanski sezoni, Nardin Mulahusejnović, je prvi zadel za Koper. Primorski klub je vsaj začasno na vrhu prvenstvene lestvice. Foto: www.alesfevzer.com

Sobotno dogajanje je sklenila tekma med Koprom in Muro. Branilce naslova je v prvem krogu presenetil Tabor iz Sežane, ki jih je premagal s kar 3:0. Tudi tokrat so branilci naslova prejeli tri gole, a za razliko od uvodne tekme so zabili tudi sami dva.

Mura je hitro povedla, Tekma se še dobro ni začela, ko je Mura že vodila z 1:0. Po le 49 sekundah je namreč zadel Kai Cipot, ki je sam prišel pred Adnana Goluboviča po lepi podaji Luke Bobičanca za hrbet koprske obrambe.

Zadetki s tekme Koper – Mura

Koprčani so v 9. minuti prišli do prve priložnosti, Kaheem Parris je meril z glavo, zatresel pa je vratnico. V 12. minuti je Matej Palčič pred koprska vrata poslal odličen predložek, Nardin Mulahusejnović je skočil najvišje, z glavo je matiral Matka Obradovića z okoli 10 m. Pri Muri so se sicer pritoževali, da je ob začetku akcije Karlo Bručić igral z roko, toda sodniki – spet je bil na delu tudi VAR – so zadetek priznali.

V 36. minuti je Klemen Pucko streljal z leve strani, a Adnan Golubović ni imel težkega dela. Na drugi strani pa so le malce zatem Koprčani znova najprej zadeli vratnico prek Luke Vešnerja Tičića.

Minuto zatem pa je Kaheem Parris samostojno akcijo, v kateri se je poigral s Klemnom Šturmom, kronal z golom z okoli 5 m.

Kai Cipot je v 48. minuti prišel do odbitka, z volejem z okoli 15 m pa je poskrbel za izenačenje (2:2). Mura je bila še naprej podjetnejša, a najprej so se gola razveselili Koprčani.

Maks Barišić je po dvojni podaji z Žanom Beširjem prišel do strela od blizu in zadel pod prečko z leve strani (3:2).

Mura je nato iskala izenačenje in bila blizu v 90. minuti, ko je pred golom do strela z glavo prišel Amadej Maroša, toda žogo je iz ugodnega položaja spravil mimo gola. Že v šesti minuti sodniškega dodatka pa je Golubović ustavil še zadnji nevaren strel gostov.

V Šiški sta se srečali ekipi, ki v prvem krogu ob remijih nista dosegli gola, kljub kar številnim priložnostim pa sta tudi danes mreži ostali nedotaknjeni. Ljubljančani tako že peto tekmo zaporedoma niso ugnali Kidričanov. Foto: www.alesfevzer.com
V Šiški sta se srečali ekipi, ki v prvem krogu ob remijih nista dosegli gola, kljub kar številnim priložnostim pa sta tudi danes mreži ostali nedotaknjeni. Ljubljančani tako že peto tekmo zaporedoma niso ugnali Kidričanov. Foto: www.alesfevzer.com

V Šiški brez zadetkov
Na prvi sobotni tekmi Bravo – Aluminij ni bilo golov.

V peti minuti je David Flakus Bosilj nevarno streljal od blizu, nogometaš Brava Igor Vekić pa je branil. V 20. minuti je Amar Memić sprožil strel z 22 m, poskus pa je končal malo nad golom. Dve minuti pozneje je poskusil tudi Andraž Kirm, a je slabo streljal.

Po kratki osvežitvi nogometašev je Aluminij krenil v hitri protinapad, v 25. minuti je Tilen Pečnik streljal od blizu, Janžekovič je branil. Minuto zatem je bil Klemen Bolha nenatančen z glavo.

V 36. minuti je Gašper Pečnik poslal lep predložek pred vrata, Flakus Bosilj pa je slabo zadel žogo in zapravil je odlično priložnost.

V 41. minuti je po podaji iz kota Drkušić streljal z glavo, zadel pa je vratnico. Vekić je ob koncu prvega polčasa ubranil prosti strel Tilnu Pečniku, nato je do odbitka prišel Johan Nkama, a Vekić je znova branil.

Sorodna novica Kraševci niso znali nadgraditi uspeha z Muro

V 55. minuti je Loren Maružin v protinapadu streljal čisto od blizu, a meril je naravnost v Luko Janžekoviča. Ta se je izkazal tudi v 73. minuti, ko je po podaji iz kota branil poskus Drkušića z glavo.

Vekić je na drugi strani v 78. minuti brez težav ukrotil poskus Bolhe, v 89. minuti pa je strel Flakusa Bosilja v zadnjem trenutku blokiral Simon Nsana.

V nedeljo bosta na sporedu še tekmi Kalcer Radomlje – Olimpija in Maribor – Domžale.

2. KROG

BRAVO – ALUMINIJ 0:0

Bravo: Vekić, Drkušić (87./Brekalo), Vodeb (37./Trontelj), Križan, Kavčič, G. Trdin (od 86. Ogrinec), Kirm, Španring, Maružin, Kramarič (76./Kancilija), Memić (76./Nsana).

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, G. Pečnik (90./Martić), Nkama (63./Dodlek), Marinšek, T. Pečnik (86./Brest), Kidrič (63./Kadrić), Flakus Bosilj (90./Bizjak).

Sodnik: Mihael Antić (Koper)


KOPER – MURA 3:2 (2:1)
500; Mulahusejnović 12., Parris 39., Barišić 62.; Cipot 1., 48.

Koper: Golubovič, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Grudina, Parris (79./Colley), Guberac (60./Bešir), Vešner Tičić (79./Oštrek), Mulahusejnović, Barišić (74./Krajinović).

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik (76./T. Cipot), Kouter, Horvat (81./Kozar), Šturm, Pucko, Bobičanec (76./Maroša), Klepač, K. Cipot (76./Mandić).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Nedelja ob 17.00:
KALCER RADOMLJE – OLIMPIJA

Ob 20.15:
MARIBOR – DOMŽALE


Odigrano v petek:
CB24 TABOR SEŽANA – CELJE 0:1 (0:0)
Medved 49./11-m

Lestvica:                            
KOPER                2  1 1 0  3:2  4
CB24 TABOR SEŽANA    2  1 0 1  3:1  3
MARIBOR              1  1 0 0  3:2  3
CELJE                2  1 0 1  3:3  3
ALUMINIJ             2  0 2 0  0:0  2
BRAVO                2  0 2 0  0:0  2
KALCER RADOMLJE      1  0 1 0  0:0  1
MURA                 2  0 0 2  2:6  0
DOMŽALE              -  - - -  -:-  -
OLIMPIJA             -  - - -  -:-  -