Jackie Carmichael se je dokazal v Ligi ABA. Foto: Liga ABA
Jackie Carmichael se je dokazal v Ligi ABA. Foto: Liga ABA

31-letni in 206 cm visoki Američan je bil eden od nosilcev moštva iz Laktašev. Carmichael ni bil izbran na naboru Lige NBA, v Evropi pa se je naprej preizkusil v dresu Bilbaa. V Španiji je odigral le deset tekem, konec leta 2013 pa se je pridružil Iowa Energyju, ki nastopa v razvojni ligi najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu. Sezono je sklenil uspešno, saj je bil izbran v tretjo peterko novincev v ‘D-League’.

V prihodnjih sezonah je Carmichael nato nosil drese ekip Maccabi Rishona, Banvita, Maccabi Ashdoda, Usaka, Avtodora, Al Riyadija in Unicsa, sezono 2018/19 pa sklenil v turškem Torku Konyasporu.

Pred začetkom sezone 2019/20 se je preselil v francoski ekipi JL Bourg, kjer se je zadržal eno sezono, nato pa je odšel k Igokei. Za ekipo iz Laktašev, ki se ji je uspelo prebiti v polfinale Lige ABA, je na 24 tekmah v povprečju dosegal 8,4 točke, 3,8 skoka in 1,6 podaje na tekmo. V Ligi prvakov je zbral 11,1 točke, 3,9 skoka in 2,2 podaje na obračun.

"Navdušen sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Že preteklo sezono sem ljubljanski klub spremljal in videl, da je trener sestavil odlično ekipo. Navdušen sem, da sem postal del kulture kluba. Ves čas razmišljam o teži tega, da bom nosil dres kluba, ki igra na tako visoki ravni. Veliko delam in se pripravljam na novo sezono. Veselim se dneva, ko bom spoznal soigralce in navijače, in upam, da bodo lahko z nami na tekmah. Pripravljen sem na korak naprej. Želim osvojiti naslov prvaka v Evropskem pokalu in da z ekipo moštvo popeljemo v Evroligo. Imamo možnost, da to napravimo. Komaj čakam, da se odpravim v Ljubljano in vse spoznam. Želim se zahvaliti vsem članom strokovnega štaba in vodstvu kluba za zaupanje, saj so mi spremenili življenje," je povedal Carmichael.

Golemac: Postajamo popolni do te mere, da bomo lahko boljši, kot smo bili
Trener Jurica Golemac je dodal: "Na visokih položajih smo dodali izkušenega igralca. Spremljali smo ga že v pretekli sezoni, zelo dobro pa ga poznamo iz Igokee. Gre za zelo hvaležnega igralca, ki razume igro, zna najti odprtega soigralca in odlično igra v obrambi. Zagotovo se bo hitro vklopil v naš sistem. Jackie je vajen igrati v evropski košarki, predvsem pa je zelo pomembno, da pozna Ligo ABA. Z dodatkom Jackieja smo končali sestavo kadra na visokih igralnih položajih. Pridobili smo dodatne izkušnje, dobili pa smo tudi igralca, ki rad igra fizično košarko. Prepričan sem, da pod košem v prihajajoči sezoni ne bomo imeli težav. S sestavo ekipe bomo nadaljevali, počasi pa postajamo popolni do te mere, da bomo lahko boljši, kot smo bili."