Yogi Ferrell je največ pokazal na začetku svoje kariere v NBA-ju, ko je bil član Dallasa. Foto: AP
Yogi Ferrell je največ pokazal na začetku svoje kariere v NBA-ju, ko je bil član Dallasa. Foto: AP

Novembra je Stožice zapustil Marcus Keene, ki je v Ljubljano prišel kot prvi organizator igre, a se na tem položaju ni najbolje znašel. Američan je bil največji dolžnik prvih dveh mesecev sezone, tako da so se novembra dogovorili za prekinitev sodelovanja. Zatem je vlogo prvega "playa" prevzel Jacob Pullen. Po slabih rezultatih v zadnjem času se je zgodila menjava tudi na položaju centra. Prišel je Alen Omić, zatem pa je pogodbo s klubom prekinil Žiga Dimec.

Za nami je dolgo obdobje iskanja rešitve za naš manko na položaju organizatorja igre. Prepleteno je bilo z iskanjem igralca, ki bi ustrezal našemu sistemu igre, ter pogajanji na poti do dokončnega podpisa pogodbe, igralca, ki smo ga iskali, pa smo našli v Yogiju Ferrellu. Izredno zadovoljni smo, da se je Ferrell odločil, da se pridruži Cedeviti Olimpiji, saj je imel številne snubce iz klubov, ki igrajo na najvišji evropski ravni. Ferrell v Ljubljano prihaja iz močnega Panathianikosa in verjamemo, da se bo s svojim načinom igre uspel vklopiti v ekipo, dvignil našo igro na višjo raven in nam pomagal doseči zastavljene cilje.

Sani Bečirović, športni direktor Cedevite Olimpije

Zdaj so v zmajevem gnezdu našli zamenjavo za Keena. Ferrell, ki je letos dopolnil 28 let, je oktobra prvič prišel v Evropo, ko je podpisal pogodbo s Panathinaikosom. Zaigral je na petih evroligaških tekmah, v povprečju je na parketu prebil le po osem minut, skupaj pa dal le osem točk. Z atenskim velikanom se je pred tednom dni dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. Tako je v Ljubljano prišel kot prost igralec.

Ferrell ima sicer kar nekaj izkušenj iz Lige NBA, kjer je skupaj odigral 259 tekem rednega dela, na parket pa je stopil tudi na devetih tekmah končnice. Lani je nazadnje igral za Clipperse, predtem pa je bil član Clevelanda, Sacramenta, Brooklyna in Dallasa. Pri Mavsih je tudi odigral najboljši dve sezoni, ko je v 2016/17 in 2017/18 v povprečju dosegal 11,3 oziroma 10,2 točke na tekmo. V prvi sezoni pri Dallasu je tudi izenačil rekord po številu zadetih trojk na eni tekmi novinca, saj je bil proti Portlandu iz 11 poskusov uspešen kar devetkrat. Vmes je tudi igral v razvojni ligi.

"Srečni smo, da je Yogi Ferrell podpisal pogodbo z nami. Dolgo smo iskali organizatorja igre. Na trgu je opcij zelo malo, Yogi pa nam je takoj padel v oči. Dolgo smo se pogovarjali, na koncu pa sklenili dogovor, da pride v Ljubljano in pomaga nam ter sebi. Prepričani smo, da smo pripeljali kakovostnega organizatorja igre, ki nima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, za sabo pa ima dobro kariero v Ligi NBA. Zagotovo bo potreboval čas, da se spozna z ekipo. Po naravi je zmagovalec, rad igra obrambo in rad zmaguje. Prepričan sem, da bo potreboval veliko manj časa za prilagoditev, kot si nekateri morda mislijo. Poudarjam, zelo veseli smo, da je pristal v Cedeviti Olimpiji," je o novem varovancu povedal trener zmajev Jurica Golemac.