Chris Evert. Foto: Reuters
Chris Evert. Foto: Reuters

"Želela sem deliti svojo diagnozo raka jajčnikov prve stopnje, da bi pomagala drugim," je Chris Evert zapisala na Twitterju. "Počutim se zelo srečna, da so ga pri meni odkrili zgodaj, in pričakujem pozitivne rezultate od kemoterapije. Hvala vsem, ki spoštujete mojo potrebo, da se posvetim svojemu zdravju in načrtu zdravljenja," je še zapisala tenisačica, ki je trenutno strokovna sodelavka pri medijski mreži ESPN.

"Med javljanjem med Odprtim prvenstvom Avstralije me boste včasih videli, kako se oglašam od doma," je še zapisala.

67-letna Chris Evert je svojo diagnozo še dodatno osvetlila v članku, objavljenem na spletni strani ESPN-ja, v katerem je navedla, da v mnogih primerih rak jajčnikov ostane neodkrit, dokler ni v poznejši, manj ozdravljivi fazi.

Njena mlajša sestra Jeanne Evert Dubin je pred dvema letoma umrla zaradi iste bolezni v starosti 62 let. Oktobra je Chris Evert z izboljšanim genetskim testiranjem odkrila, da je tudi ona ogrožena in da so ji decembra diagnosticirali raka, potem ko so ji naredili preventivno histerektomijo. Začela je prvega od šestih načrtovanih krogov kemoterapije, raka pa niso odkrili drugje v njenem telesu.