Organizatorji turnirja v Rimu so Đokovića presenetili s torto z napisom 1000. Foto: EPA
Organizatorji turnirja v Rimu so Đokovića presenetili s torto z napisom 1000. Foto: EPA

Nemec je dobil prvi niz z brejkom v sedmi igri, Grk pa si ni priigral niti ene priložnosti za odvzem servisa. V drugem nizu je Cicipas povedel s 3:0 in prednost zanesljivo ohranil do konca.

Stefanos Cicipas je v letošnjem letu dobil že 31 obračunov, kar je največ med vsemi na turneji ATP. Foto: EPA
Stefanos Cicipas je v letošnjem letu dobil že 31 obračunov, kar je največ med vsemi na turneji ATP. Foto: EPA

Zalet je prenesel tudi v odločilni niz. Zverev je izgubil začetni udarec v peti in deveti igri, ko ni osvojil niti točke. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 95:83.

"Zverev ni poklonil veliko točk, prav vsako sem si moral prigarati. Zelo sem ponosen, da mi je uspel zasuk. V drugem in tretjem nizu sem precej bolje unovčil priložnosti," je povedal Cicipas, ki je prejšnji teden izgubil v polfinalu Madrida proti Zverevu.

Đoković se je veselil jubilejne 1000 zmage
Đoković se bo v finalu potegoval za prvi naslov letos in 87. v karieri. 38-krat je finale zapustil kot poraženec.

Za Srba je bila to 1000. zmaga na turneji ATP. Rekorder je Jimmy Connors s 1274 uspehi, več kot tisoč pa so jih zbrali tudi Roger Federer, Ivan Lendl in Rafael Nadal.

"Videl sem že Rogerja in Rafo, ki sta se veselila tega mejnika, zato sem pričakoval to 1000 zmago že nekaj časa. Mislim, da sem odigral zelo dobro. posebej sem bil navdušen nad startom, ko sem povedel s 4:0. Četrt ure se nato nisem dobro počutil, na srečo pa sem uspešno končal uvodni niz. Odlično sem tudi končal dvoboj, osvojil sem zadnje štiri igre in upam, da bom ta zalet presenesel na finale," je povedal Đoković.

Iga Swiatek ne pozna poraza na zadnjih 27 obračunih. Foto: EPA
Iga Swiatek ne pozna poraza na zadnjih 27 obračunih. Foto: EPA

Swiatek ekspresno v finale
Pri dekletih bosta v finalu igrali trenutno najbolj vroči igralki na svetu. Iga Swiatek, ki ni izgubila dvoboja že od sredine februarja, se bo v nedeljo srečala z Ons Jabeur. Za Tunizijko bo to drugi zaporedni finale na turnirjih WTA serije 1000 po zmagi v Madridu pred tednom dni.

Najboljša igralka sveta Iga Swiatek je v polfinalu po uri in 16 minutah igre s 6:2 in 6:1 premagala tretjo nosilko Arino Sabalenko

Jabeur rešila zaključno žogo
Jabeurjeva, ki se bo na novi lestvici WTA zavihtela do najmanj šestega mesta, je bila boljša od Rusinje Darje Kasatkine s 6:4, 1:6 in 7:5.

Tunizijka, ki je v deseti igri odločilnega niza rešila zaključno žogo žogico za zmago tekmice, se bo v finalu potegovala za tretji naslov v karieri (Birmingham. 2021, Madrid 2022), Swiatek bo lovila peto zaporedno turnirsko zmago po uspehih v Dohi, Indian Wellsu, Miamiju in Stuttgartu.

20-letna Poljakinja, branilka naslova v Rimu in tudi velika favoritinja Roland Garrosa, bo naskakovala 28. zaporedno zmago oziroma osmi naslov WTA v karieri.


RIM
(6.008.725 evrov, pesek)

Polfinale (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - RUUD (NOR/5)
6:4, 6:3

CICIPAS (GRČ/4) - A. ZVEREV (NEM/2)
4:6, 6:3, 6:3


Polfinale (Ž):
SWIATEK (POL/1) - SABALENKA (BLR/3)
6:2, 6:1

JABEUR (TUN/9) - KASATKINA (RUS)
6:4, 1:6, 7:5