Bojan Tokić. Foto: nzts
Bojan Tokić. Foto: nzts

Bili so Kitajci, Nemci, a ni bilo tako močnih Japoncev in drugih reprezentanc. Zdaj namizni tenis igrajo povsod, z najboljšimi se lahko merijo Egipčani, Indijci, Brazilci in tudi nekateri Evropejci, ki jih v časih mojih začetkov ni bilo. Reprezentance imajo v svojih vrstah kitajske igralce, kakovostnih ekip je veliko.

Generalno gledano, pa je bilo zame svetovno prvenstvo uspešno. Pri mojih 37 letih je težko ohranjati ritem, tako v fizičnem kot v psihičnem smislu. A sem v veliki meri ga, dosegel sem nekaj lepih zmag, osvojil nekaj točk za lestvico ITTF, ki mi bodo zagotovo prinesle napredovanje, saj nisem branil točk s prejšnjega prvenstva, na katerem nisem igral. Seveda pa je tudi grenak priokus, saj sem zapravil lepe priložnosti v obračunih s Hongkongom, Švedsko in Romunijo.

Kapetan slovenske namiznoteniške reprezentance Bojan Tokić je ocenil nastope na svetovnem prvenstvu v Halmstadu, kjer so se moški uvrstili na 17. do 20. mesto. V nadaljevanju je imela reprezentanca priložnost, da se prvič v zgodovini uvrsti med najboljših 16 reprezentanc, a je Tokić v dvoboju z Ovidiujem Ionescujem pri izidu 2:2 v nizih zapravil zaključno žogo za zmago Slovenije s 3:1, njegove napake pa Deni Kožul v petem posamičnem dvoboju ni popravil.