Riyad Mahrez je odločil prvo tekmo na Parku princev s prostega strela. Sinjemodri imajo sijajno izhodišče. Foto: EPA
Riyad Mahrez je odločil prvo tekmo na Parku princev s prostega strela. Sinjemodri imajo sijajno izhodišče. Foto: EPA

Trener sinjemodrih je namenil počitek številnim nosilcem igre v soboto na Selhurst Parku. Crystal Palace vseeno ni imel možnosti in je izgubil z 0:2, kar pomeni, da si lahko City že prihodnji konec tedna zagotovi tudi zmago v Premier ligi. V vitrini že imajo ligaški pokal.

Kevin de Bruyne, Riyad Mahrez, Bernardo Silva, Kyle Walker, Ruben Dias in Phil Foden so počivali in bodo začeli povratno polfinalno tekmo.

"PSG ima izjemno ekipo. Vedno lahko s kakšno nepredvidljivo potezo zmagajo. Nikoli še nismo bili v finalu in motiv je ogromen. Pripravljeni moramo biti na težke trenutke. Najboljši recept je, da je to le še ena v nizu tekem," je razmišljal Guardiola, ki je osvojil Ligo prvakov z Barcelono v letih 2009 in 2011. Od takrat naprej ni več igral v finalu. Predlani je bil v četrtfinalu boljši Tottenham, lani pa Lyon.

"Povratne polfinalne težke so vedno zelo nepredvidljive. V podzavesti igra veliko vlogo izid s prve tekme, treba je igrati na zmago tudi na povratni tekmi. Finale je popolnoma druga zgodba, ker je le ena tekma," je dodal Guardiola.

Stones: Če bi se branili, bi šlo lahko vse le še navzdol
"Drugi polčas v Parizu nam je zares dvignil samozavest, ni se bilo lahko vrniti. Občutek po zmagi je bil izjemen. To je bil velik trenutek. Igrati moramo naš slog igre. Če bi se branili, bi šlo lahko vse le še navzdol," je pojasnil branilec John Stones.

Kylian Mbappe se je poškodoval na prvi tekmi. V soboto proti Lensu ni bil v kadru. Foto: EPA
Kylian Mbappe se je poškodoval na prvi tekmi. V soboto proti Lensu ni bil v kadru. Foto: EPA

Mbappe bo zelo verjetno stisnil zobe
PSG tri kroge pred koncem francoskega prvenstva zaostaja točko za vodilnim Lillom. V soboto je premagal Lens z 2:1 na Parku princev, zadela sta Neymar in Marquinhos. Kyliana Mbappeja zaradi poškodbe mečne mišice ni bilo v kadru. V torek naj bi stisnil zobe, čeprav morda ni pripravljen za 90 minut. Angel Di Maria je v soboto vso tekmo sedel na klopi, Marco Verratti je igral le zadnje pol ure.

"Mbappe bo vadil po individualnem programu. Jutri se bomo odločili, ali bo začel tekmo. Imamo širok kader. Če ne bo pripravljen, bomo našli zamenjavo. Zavedamo se, da moramo doseči najmanj dva zadetka. City želi imeti nadzor nad tekmo ves čas, Guardiola stavi na veliko posest. Moramo jim vsiliti naš slog igre," je povedal trener PSG-ja Mauricio Pochettino.

Zidane ostal še brez Varana, vrača se kapetan Ramos
V sredo bo v drugem polfinalu Chelsea gostil madridski Real. Trener kraljevega kluba Zinedine Zidane ima največ težav v obrambi, saj je po Daniju Carvajalu odpadel še Raphael Varane.

Vrnil se bo kapetan Sergio Ramos, ki je v letu 2021 odigral le tri tekme in od zadnjega reprezentančnega premora naprej ni igral.

Na finalu Evropske lige 9500 ljudi
Uefa je sporočila, da bo po zeleni luči lokalnih oblasti na finalu Evropske lige v Gdansku 26. maja na stadionu lahko 9500 ljudi.

Poljske oblasti so se strinjale, da bo približno 25-odstotna zasedenost na stadionu v Gdansku, ki sicer sprejme 40.000 ljudi. Na finalno tekmo bodo lahko prišli tudi navijači zunaj Poljske, Uefa pa pravi, da bo po 2000 vstopnic dobil vsak od finalistov.


Polfinale, povratni tekmi, torek ob 21.00:
MANCHESTER CITY - PARIS SG 2:1

Verjetni postavi:

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Cancelo, Rodri, Gündogan, Mahrez, Bernardo Silva, Foden, De Bruyne.

Paris SG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo, Danilo, Paredes, di María, Verratti, Neymar, Mbappe.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Sreda ob 21.00:
CHELSEA - REAL MADRID 1:1

Verjetni postavi:

Chelsea: Mendy, Christensen, Thiago Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Jorginho, Kante, Chilwell, Mount, Havertz, Pulišić.

Real Madrid: Courtois, Valverde, Ramos, Militao, Nacho, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Benzema, Vinicius.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo v soboto, 29. maja, v Carigradu.