Milan Pavkov je poskrbel za nepričakovan remi v Beogradu. Foto: Reuters
Milan Pavkov je poskrbel za nepričakovan remi v Beogradu. Foto: Reuters

Milančani so v soboto presenetljivo izgubili proti Spezii in s tem prvič po oktobru niso več na vrhu Serie A. Prehitel jih je Inter. V nedeljo popoldne bo na San Siru veliki mestni derbi vodilnih ekip prvenstva. Trener Stefano Pioli se je odločil, da bo Zlatan Ibrahimović počival.

Theo Hernandez je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters
Theo Hernandez je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters

Beograjčani so v tej sezoni doživeli le en poraz. V skupinskem delu Evropske lige je bil Hoffenheim boljši s 3:0.

Pavkov zatresel lastno mrežo
Milančani so bili precej boljši v prvem polčasu. Že v 6. minuti je Samu Castillejo prišel sam pred vratarja Milana Borjana in ga matiral, a je bil v prepovedanem položaju. V 12. minuti je Theo Hernandez zatresel mrežo iz bližine, gostje so se že veselili, oglasil pa se je videosodnik in zadetek razveljavil zaradi igranja Maria Mandžukića z roko pred tem.

Dve minuti pred odmorom je Sami Castillejo z desne strani podal pred vrata, Radovan Pavkov pa je iztegnil nogo in poslal žogo v lastno mrežo.

Dejan Stanković zelo uspešno vodi Crveno zvezdo v tej sezoni. Foto: Reuters
Dejan Stanković zelo uspešno vodi Crveno zvezdo v tej sezoni. Foto: Reuters

Kanga uspešen z bele točke
Drugi polčas so Beograjčani začeli precej napadalneje. Diego Falcinelli je prišel do strela, Alessio Romagoli pa je žogo zaustavil v kazenskem prostoru z roko. Guelor Kanga je z bele točke ukanil Gianlugija Donnarummo za izenačenje na 1:1.

Po uri igre je imel najstrožjo kazen tudi Milan. Pankov je v kazenskem prostoru podrl Thea Hernandeza, ki je kar izvedel strel z enajstih metrov. Borjana je poslal v napačno smer.

Pavkov z natančnim strelom z glavo izenačil
V 77. minuti je Milan Rodić podrl Pierra Kaluluja in prejel še drugi rumeni karton. Vse je kazalo na zmago Milana. Gostitelji so bili z igralcem manj nenevarni. V sodnikovem dodatku so imeli kot. Kanga je podal v kazenski prostor, rezervist Pavkov pa je z natančnim strelom z glavo poslal žogo v loku v malo mrežico. Trener Stanković je skakal od veselja. Beograjčanom je lahko res žal, da je bila tekma na praznem stadionu Rajka Mitića.

Crvena zvezda z igralcem manj remizirala z Milanom
Ajax je v zadnjih treh minutah zrežiral preobrat v Lillu. Dušan Tadić je z bele točke izenačil na 1:1 v 87. minuti. Foto: Reuters
Ajax je v zadnjih treh minutah zrežiral preobrat v Lillu. Dušan Tadić je z bele točke izenačil na 1:1 v 87. minuti. Foto: Reuters

Zmaga Dinama v Krasnodarju
Zagrebški Dinamo še naprej navdušuje v Evropski ligi. Krasnodar je izgubil proti Zagrebčanom z 2:3. Petar Stojanović si je tekmo ogledal na klopi, trener Zoran Mamić naj nanj ne bi več računal.

Zagrebčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec. Bruno Petković jih je že na začetku popeljal v vodstvo, po nekaj zapravljenih priložnostih pa je Joško Gvardiol storil veliko napako in omogočil Švedu Marcusu Bergu, da je izenačil. Petković je v drugem delu znova povedel hrvaške prvake v vodstvo, Viktor Claesson je izenačil, končni izid pa je postavil Nigerijec v zagrebški ekipi Iyayi Believe Atiemwen.

Visoka zmaga rdečih vragov v Torinu
Real Sociedad je izgubil proti Manchester Unitedu v Torinu kar z 0:4. Znova je blestel Bruno Fernandes, ki je unovčil veliko zmedo v obrambi Baskov v 27. minuti. Portugalec je nato v 57. minuti povišal na 0:2, zadetek pa je potrdil videosodnik, potem ko je stranski sodnik najprej dvignil zastavico.

Bruno Fernandes je bil najboljši igralec tekme v Torinu. Foto: Reuters
Bruno Fernandes je bil najboljši igralec tekme v Torinu. Foto: Reuters

Marcus Rashford in Daniel James sta unovčila veliko prostora, ki ga je na stadionu Allianz, kjer domače tekme sicer igra serijski italijanski prvak Juventus, puščala obramba Real Sociedada v drugem polčasu.

"Lani smo bili zelo razočarani po izpadu proti Sevilli v polfinalu. Iz tega poraza smo se veliko naučili. Že avgusta sem bil prepričan, da bi lahko osvojili Evropsko ligo in tako mislim tudi za letošnjo sezono. Ta zmaga nam bo dala zalet po nekaj slabših izidih v zadnjih tednih. Delovali smo precej bolj sveže na zelenici," je poudaril trener Ole Gunnar Solskjaer.


Šestnajstina finala, prve tekme:
DINAMO KIJEV – CLUB BRUGGE 1:1 (0:0)
Bujalski 62.; Mechele 67.
Verbič (Dinamo Kijev) je poškodovan.

CRVENA ZVEZDA – MILAN 2:2 (0:1)
Kanga 52./11-m, Pavkov 93.; Pankov 42./ag, Hernandez 61./11-m
RK: Rodić 77./Crvena zvezda

Crvena zvezda: Borjan, Milunović, Pankov, Degenek, Gobeljić (74./Gajić), Kanga, Petrović (81./Sanogo), Rodić, Ben Nabouhane (61./Falco), Ivanić (80./Bakayoko), Falcinelli (81./Pavkov).

Milan: Donnarumma, Kalulu, Romagnoli, Tomori, Hernandez (77./Dalot), Krunić, Bennacer (39./Tonali), Meite, Castillejo, Mandžukić (82./Calhanoglu), Rebić (46./Rafael Leao).

Sodnik: Anastasios Sidiropoulos (Grčija)


WOLFSBERGER – TOTTENHAM 1:4 (0:3)
Liendl 55./11-m; Son 13., Bale 28., Lucas Moura 34., Carlos Vinicius 88.
(v Budimpešti)

REAL SOCIEDAD – MANCHESTER UNITED 0:4 (0:1)
Fernandes 27., 57., Rashford 65., James 90.
(v Torinu)

Real Sociedad: Alex Remiro, Zaldua (73./Gorosabel), Zubeldia, Le Normand, Monreal, Silva, Illarramendi (73./Guewara), Merino, Januzaj (80./Portu), Isak (80./Berrenetxea), Oyarzabal (86./Jon).

Man. United: Henderson, Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Alex Telles, McTominay (60./Matić), Fred, James, Fernandes (83./Mata), Rashford (68./Martial), Greenwood.

Sodnik: Sandro Schärer (Švica)


SLAVIA PRAGA – LEICESTER 0:0

BRAGA – ROMA 0:2 (0:1)
Džeko 5., Mayoral 86.
RK: Esgaio 56./Braga

KRASNODAR – DINAMO ZAGREB 2:3 (1:1)
Berg 28., Claesson 69.; Petković 15., 54., Atiemwen 75.
Stojanović (Dinamo) je sedel na klopi.

OLYMPIACOS – PSV EINDHOVEN 4:2 (3:2)
Bouchalakis 9., M'Vila 37., El Arabi 45., Masouras 83.; Zahavi 14., 40.

YOUNG BOYS – BAYER LEVERKUSEN 4:3 (3:0)
Fassnacht 3., Siebatcheu 19., 89., Meschack 44.; Schick 49., 52., Diaby 68.


BENFICA – ARSENAL 1:1 (0:0)
Pizzi 55./11-m; Saka 57.
(v Rimu)

SALZBURG – VILLARREAL 0:2 (0:1)
Alcacer 41., Nino 71.
Alcacer je v 29. minuti zapravil 11-m.

GRANADA – NAPOLI 2:0 (2:0)
Herrera 19., Kenedy 21.

MACCABI TEL AVIV – ŠAHTAR 0:2 (0:1)
Alan Petrick 31., Tete 93.

LILLE – AJAX 1:2 (0:0)
T. Weah 72.; Tadić 87./11-m, Brobbey 89.

ANTWERPEN – GLASGOW RANGERS 3:4 (2:1)
Avenatti 44., Refaelov 45./11-m, Hongla 66.; Aribo 38., Barišić 59., 90./11-m, Kent 83.
RK: Seck 83./Anderlecht

MOLDE – HOFFENHEIM 3:3 (1:3)
Ellingsen 41., Ulland-Andersen 70., Fofana 74.; Dabbur 8., 28., Baumgartner 45.
Dabbur je v 63. minuti zapravil 11-m.
(v Villarealu)

Povratne tekme bodo 25. februarja.