Daša Grm. Foto: Reuters
Daša Grm. Foto: Reuters

31-letna Celjanka je v kratkem programu prejela oceno 47,04, s čimer je za dobrih sedem točk zgrešila nastop v petkovem prostem programu. Nastopilo je 35 drsalk.

Najboljšo oceno je prejela branilka lanskega naslova najboljše iz francoskega Montpelliera Kaori Sakamoto. Za nastop v kratkem programu je prejela oceno 79,24, s čimer ima 5,62 točke naskoka pred drugouvrščeno Korejko Haein Lee. Tretja je bila še ena Japonka, Mai Mihara, s 73,46. Najboljša Evropejka je bila petouvrščena Belgijka Loena Hendrickx (71,94).

Kratki program so opravili tudi med športnimi pari. Najboljša sta po polovici tekmovanja domačina Riku Miura in Rjuiči Kihara (80,72). Sledita Američana Alexa Knierim in Brandon Frazier (74,64) ter Italijana Sara Conti in Niccolo Macii (73,24).

V četrtek bodo imeli v Saitami športni pari še prosti program, kratki program pa čaka moške. V petek bodo ženske končale nastop s prostim programom, ritmični del pa čaka plesne pare. V soboto se bo svetovno prvenstvo končalo s prostima programoma za moške in plesne pare.

Na prvenstvu še vedno ne smejo nastopati športniki iz Rusije, ki spadajo v krog kandidatov za visoka mesta.

Kaori Sakamoto – eleganca na dveh nogah. Foto: Reuters
Kaori Sakamoto – eleganca na dveh nogah. Foto: Reuters