Se je oz. se bo Novak Đoković cepil proti covidu-19, da bi lahko nastopil v Melbournu, kjer bi lahko osvojil rekordni 21. naslov na turnirjih za grand slam? Foto: AP
Se je oz. se bo Novak Đoković cepil proti covidu-19, da bi lahko nastopil v Melbournu, kjer bi lahko osvojil rekordni 21. naslov na turnirjih za grand slam? Foto: AP

Zahteva avstralskih oblasti in prirediteljev prvega od štirih velikih teniških turnirjev sezone verjetno pomeni, da v Melbournu ne bo najboljšega tenisača sveta Novaka Đokovića. 34-letni Srb namreč ne želi razkriti, ali je bil cepljen oziroma se namerava cepiti proti covidu-19.

Đoković je v Melbournu zmagal že devetkrat, na začetku prihajajočega leta bi na OP-ju Avstralije lahko lovil rekordni 21. naslov na turnirjih za grand slam.

Sorodna novica Đoković o Melbournu: Čakam na uradno stališče avstralske teniške zveze

Veliko ugibanja, a zahteva je znana

"Vsi, ki bodo na prizoriščih OP-ja Avstralije, navijači, osebje in igralci, bodo morali biti cepljeni. Bilo je veliko ugibanj okrog Novakovega statusa. Tudi javno je dejal, da je to njegova zasebna zadeva. Radi bi ga znova videli tukaj. Tudi on pa ve, da mora biti cepljen, da bo lahko igral," je bil jasen Tiley, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Vsakdo mora imeti pravico do izbire, da se odloči, kaj bo storil. V tem primeru to pomeni, kaj bo dal v svoje telo," je o tem vprašanju med drugim dejal Đoković ob robu ATP-finala, ki pravkar poteka v Torinu.

Sorodna novica Đoković dvomi o nastopu v Melbournu, kjer naj bi zahtevali cepljenost

V Melbournu vse najboljše tenisačice

Tiley je obenem zatrdil, da bosta prvi teniški zvezdnici Američanka Serena Williams in Japonka Naomi Osaka, branilka naslova, nastopili v Melbournu. Ob njima bo seveda zaigrala tudi Avstralka Ashleigh Barty, prva na svetovni lestvici. Tiley je povedal tudi, da bo nastopil Španec Rafael Nadal, ki bo tudi skušal osvojiti 21. grand slam, ne bo pa Švicarja Rogerja Federerja zaradi poškodbe desnega kolena.