Sklepni turnir gosti dvorana Krešimirja Ćosića v Zadru. Foto: Sandi Škvarč
Sklepni turnir gosti dvorana Krešimirja Ćosića v Zadru. Foto: Sandi Škvarč
Trener Dobovca: Na takih tekmah raste celotna ekipa

Barcelona, ki na turnirju v dvorani Krešimirja Ćosića meri na svoj četrti naslov, je povedla v 9. minuti, ko je z izjemnim volejem z desetih metrov zadel Ferrao.

Prednost so favorizirani tekmeci povišali v 12. minuti, ko je Aicardo z desne strani z diagonalnim strelom ukanil Damirja Puškarja. Ta se je med drugim enkrat izkazal v dvoboju ena na ena ob koncu polčasa, še pred tem pa je Marcenio zadel vratnico.

Dobovec, ki je sicer igral podrejeno vlogo, je tudi nekajkrat nevarno streljal, predvsem Rok Mordej in Tihomir Novak sta kar resno ogrozila vratarja Barcelone.

V 30. minuti je nevarno meril tudi Teo Turk, a malce zgrešil cilj. Čeprav so bili Dobovčani po številu strelov bolj ali manj enakovredni tekmecem, pa so ti vendarle znali nadzorovati potek tekme in jo pripeljati do zanje srečnega konca.

Postava Dobovca, ki se je pomerila z Barcelono. Foto: Sandi Škvarč
Postava Dobovca, ki se je pomerila z Barcelono. Foto: Sandi Škvarč
Sorodna novica Dobovec izziva velikane − drevi Barcelono

Manjkal kaznovani Čujec

Slovenske prvake so pod vodstvom Kujtima Morine v Zadru zastopali Puškar, Mordej, Novak, Turk, Luka Perić, Vedran Matošević, Marko Peček, Florjan Fras, Timotej Kotnik, Žiga Čeh, Klemen Duščak, Blaž Gorinšek, Niko Cesarec in Uroš Kotnik.

Manjkal pa je kaznovani Kristjan Čujec, edini Slovenec z nastopom na sklepnem turnirju Lige prvakov, ki je leta 2014 (ko so nastopali le štirje klubi na turnirju) igral z azerbajdžanskim Arazom.

Dobovec se je sicer 18. februarja kot prvi slovenski klub v zgodovini uvrstil na sklepni turnir, ko je v Kazahstanu premagal Aktobe. Do zdaj se je najmočnejše futsalsko klubsko tekmovanje vedno sklenilo s finalnim turnirjem štirih ekip, tokrat pa prvič na njem sodeluje osem moštev.

V Zadru si je že predtem polfinale zagotovil tudi Kairat Almaty, ki je po podaljšku premagal Benfico s 6:2. Po rednem delu je bilo 2:2. V četrtek bosta še preostali dve četrtfinalni tekmi Inter FS – Ugra Jugorsk in Sporting – KPRF Moskva.