Dobovec bo tudi v sezoni 2023/2024 zastopal Slovenijo v Ligi prvakov. Foto: NZS
Dobovec bo tudi v sezoni 2023/2024 zastopal Slovenijo v Ligi prvakov. Foto: NZS

Dobovec, ki je letos osvojil tudi šesti pokalni naslov, je imel nekaj težav le na tekmi na Vrhniki, ki jo je prejšnji četrtek dobil pri izvajanju šestmetrovk s 6:5, domači tekmi pa je dobil zanesljivo.

Dobovec je drugi najuspešnejši klub v zgodovini prvenstva, več naslov ima le Litija, ki je bila prvak desetkrat.

Gostitelji že do odmora zadeli trikrat
Prvi polčas finalne tekme je postregel z dinamičnim futsalom. V 13. minuti so gostje naredili veliko napako pred svojim golom. Žogo je prestregel Antonio Lucas Santos, si izmenjal dvojno podajo s Kristjanom Čujcem, nato pa potisnil žogo v mrežo. Rok Mordej je s prostega strela v 16. minuti povišal na 2:0. V 19. minuti je do izraza prišla individualna kvaliteta domačinov. Čujec je žogo sprejel, naredil še korak oz. dva, potem pa z izjemnim strelom z levo nogo poslal žogo v zgornji desni kot.

Dobovec ni popuščal v nadaljevanju
Drugi polčas so podjetneje in odločneje začeli gostje, a jih je presekal četrti zadetek Dobovca. Gostujoči vratar Nejc Berzlelak je po prekinitvi in podaji iz avta udaril močno, a je Brazilec Santos šel v blok, žoga ga je zadela in se odbila v vrhniško mrežo za vodstvo domačinov 4:0.

V 29. minuti je bil Siliko blizu prvemu golu. Peček je bil premagan, imeniten strel Žana Janeža pa je ustavila prečka, od nje pa se je žoga odbila v igralno polje. Z enako mero je na drugi strani vrnil Vedran Matošević, ki je stresel okvir vrat v 31. minuti. Nekaj sekund za tem pa je povišal na 5:0, do konca tekme pa Mordej zatresel prazno mrežo, ko so Vrhničani tvegali brez vratarja. V zadnji minuti je Niko Cesarec zadel še z desetih metrov.

Morina: Vsi so pričakovali in hoteli, da Dobovec pade
"Lepo je osvojiti naslov pred domačimi navijači. Zelo smo si ga želeli. Pred današnjo tekmo je bila med igralci taka energija, da mi je bilo jasno, da ne moremo izgubiti. Malce sem jih celo moral brzdati, da ne bi izgoreli v želji. Prvenstvo smo končali na najlepši možni način – z zmago 7:0 na tretji tekmi proti glavnemu konkurentu, ki mu na tem mestu čestitam za fair in korektno igro. Vem, da niso srečni, ker so izgubili, a so imeli dobro sezono. Tudi nas so namučili. Sezona je bila res težka. Že v najavi za to tekmo sem spomnil na tekmo v Sevnici in poraz. Padli smo nizko ... Zelo nizko. Po boksarsko bi lahko rekel, da so nas zrušili, niso pa nas „knokavtirali“. Vsi so pričakovali in hoteli, da Dobovec pade. Pa saj to je normalno, ker naša dominacija je že predolga. Iskali so naše napake, slabe točke, kritizirali so nas. Ta naslov je najlepši možen odgovor za vse,“ je povedal trener prvakov Kujtim Morina.

Dobovec napolnil mrežo Silika in osvojil šesti naslov prvaka

Finale, tretja tekma:
DOBOVEC
- Siliko Vrhnika 3:0
7:0 (3:0)
500; Santos 13., 22., Mordej 16., 39., Čujec 19., Matošević 31., Cesarec 40.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage.