Luka Dončić je igral le v prvem polčasu, a bil znova zelo učinkovit. Foto: AP
Luka Dončić je igral le v prvem polčasu, a bil znova zelo učinkovit. Foto: AP

Superzvezdnik Mavsov je statistiko v American Airlines Centru oplemenitil še z devetimi podajami in osmimi skoki. Iz igre je metal 5/11, trojke 2/5, zadel pa je tudi oba prosta meta. Ob Luki je Jason Kidd dvoboj začel še z Dorianom Finneyjem-Smithom, Dwightom Powellom, ki sta izpustila prvo pripravljalno tekmo, Timom Hardawayom in Kristapsom Porzingisom.

Zadnja dva sta tako kot 22-letni Ljubljančan igrala le v prvem polčasu, visokoraslega Latvijca in Dončića pa je novopečeni trener Dallasa večkrat menjal skupaj. Porzingis je sicer igral minuto dlje, vpisal pa je 15 točk. Naveza Porzingis-Dončić je delovala zelo dobro. Na njunih krilih je Dallas v prvi četrtini povedel z dvomestno razliko. Slovenski organizator igre je nekajkrat v protinapadu lepo zaposlil, se je pa 221 centimetrov visok orjak z Baltika izkazal tudi v obrambi, kar je po zmagi izpostavil tudi Kidd.

Clippersi so v Teksasu igrali precej oslabljeni, saj so manjkali Kawhi Leonard, Serge Ibaka, Marcus Morris, Ivica Zubac in slovenski krvnik v Tokiu Nicolas Batum. Prvi strelec je bil Luke Kennard z 19 točkami, Dallas pa je dobro zaustavil Paula Georga, ki je v nekaj manj kot 20 minutah zmogel le šest točk. Najboljši strelec domače zasedbe je bil sicer z 19 točkami novinec Eugene Omoruyi.

Dallas je zadnjo četrtino proti dobrim znancem iz končnice – Clippersi so v zadnjih dveh sezonah v uvodnem krogu Dončića in druščino poslali na dopust – dobil za 14. Skromen je bil met izza črte gostiteljev (7/33), ki so vodili za največ 13. So pa zato prepričljivo dobili skok s kar 60:39, in nasploh prevladovali v raketi, kjer so dosegli 24 točk več od nasprotnikov iz mesta angelov (68:44).

Naslednjo tekmo bodo Mavsi odigrali v sredo v Charlottu, zatem pa jih čaka še gostovanje v Milwaukeeju. Prvo uradno temo v novi sezoni bodo odigrali v petek, 22. oktobra ob 1.30 po slovenskem času, ko bodo gostovali v Atlanti. Dva dni kasneje jih čaka gostovanju v Torontu pri Goranu Dragiću.

Čančar dobro izkoristil svoje minute

Denver je izgubil še tretjo pripravljalno tekmo. Po podaljšku je moral na domačem parketu priznati premoč Minnesoti (112:114). Volkovi so podaljšek izsilili tri sekunde pred koncem, ko je za 101:101 zabil Jaylen Nowell, ki je dosegel tudi zadnjih šest točk na tekmi. V petminutnem dodatku je igral tudi Vlatko Čančar, ki je v podaljšku najprej zadel dve trojki, potem pa dosegel še en koš in ob tem izsilil osebno napako. Sicer je slovenski reprezentant v 15 minutah zbral 13 točk (5/7 iz igre, 2/4 za tri), skok in podajo.

Prvi strelec Nuggetsov, ki se bodo pred začetkom sezone še dvakrat pomerili z Oklahoma Cityjem, je bil Nahshon Hyland z 21 točkami. Več od Čančarja jih je vpisal še Michael Porter, 16. MVP-ju rednega dela pretekle sezone Nikoli Jokiću, ki je dal deset točk, sta ujeta odbita žoga in podaja zmanjkali do dvojnega dvojčka. Pri Minnesoti je bil s 13 najboljši Malik Beasley.

Brooklyn je s 119:115 premagal Milwaukee. Pri prvakih so počivali vsi nosilci igre. S 30 točkami je bil najboljši Jordan Nwora, pri Netsih pa jih je 18 dal Kevin Durant. V kalifornijskem obračunu je Golden State s 121:114 ugnal Lakerse. S 30 točkami je bil prvo ime srečanja Stephen Curry, 23 točk je pri Jezernikih prispeval Dwight Howard.