Duncan Robinson je po tekmi primerjal pokrivanje Dončića in LeBrona Jamesa:
Duncan Robinson je po tekmi primerjal pokrivanje Dončića in LeBrona Jamesa: "Je nekaj podobnosti. Težko je igrati proti njima, ker sama zadevata in obenem v igro vključujeta tudi druge igralce. Oba sta res nadarjena košarkarja." Foto: AP

V noči na soboto je Dallas zmagal s 93:83, glavni junak tekme pa je bil Luka Dončić, ki je dosegel 27 točk. "To je res izjemna izkušnja, še posebej ker sva skupaj postala evropska prvaka. Veliko sem se naučil od njega. Na evropskem prvenstvu smo igrali izjemno in zato smo zmagali. Vedno je nekaj posebnega igrati proti njemu," se je po tekmi najprej spomnil na Gorana Dragića, ki je tokrat dosegel deset točk.

Sorodna novica S prvim dvojnim dvojčkom sezone Dončića prekinjen niz porazov proti Miamiju

Lahko igra tudi vseh 48 minut
Zvezdnik Dallasa na samem začetku sezone še ni v vrhunski formi, najbolj pa škripa pri metu za tri točke, tokrat je zadel tri poskuse od devetih, o prvi zadeti trojki pa je povedal: "Zelo sem bil vesel, to mi je polepšalo dan. V redu se počutim. Igram toliko, kot mi reče trener. Če želi, da igram 48 minut, bom jih pač igral 48, ni problema."

Velika pričakovanja
Stavnice so ga na začetku sezone potisnile celo na mesto glavnega kandidata za MVP-ja sezone, kar je prineslo dodatni pritisk: "Mislim, da je dobro, da ljudje veliko pričakujejo od mene. Pravzaprav je na neki način dobro in na neki način slabo. Veliko je pritiska, po drugi strani pa ljudje vedo, da lahko veliko naredim. To gre v obe smeri."

Rick Carlisle verjame, da se vse razvija v skladu s pričakovanji. Foto: AP
Rick Carlisle verjame, da se vse razvija v skladu s pričakovanji. Foto: AP

Carlisle: Vse gre v pravo smer
Trener Dallasa Rick Carlisle se zaveda, da njegov prvi zvezdnik še ni v top formi, a smer je prava: "Odlično, da je zadel tisto prvo trojko. V tej sezoni gre za ekipo in Luka bo prišel na vrsto, trdo dela. Videl sem ga, kako je po tekmi proti Charlottu zvečer še treniral. Pri njem vse kaže v pravo smer, kar je odlično. Puščam ga v igri za daljša obdobja, nocoj je igral celotno prvo in tretjo četrtino, da se utrdi. Na koncu obeh je bil utrujen, ker je trdo igral. To mu bo pomagalo, da se prej utrdi."

Hardaway: Graditi na zmagi
Soigralec Tim Hardaway pa je Slovenca pohvalil: "Videli ste po tekmi s Charlottom, ko je po tekmi še metal na koš. Kot zvezdnik je s tem vzor drugim. S tem vidimo, da si želi in v to vlaga veliko truda. Tudi nocoj je to dokazal. Moramo graditi na tej zmagi, ki je bila velik preizkus za naše fante."

Dončić se je prvič veselil zmage na obračunu z Dragićem