Andres Vombergar se je zadetka takole veselil s soigralci. Foto: www.alesfevzer.com
Andres Vombergar se je zadetka takole veselil s soigralci. Foto: www.alesfevzer.com

V začetni enajsterici Olimpije je bilo kar šest nogometašev mlajših od 22 let. Vombergar in Đorđe Ivanović sta v igro vstopila na začetku drugega polčasa. V rednem delu tekme je bil najbližje zadetku v 55. minuti Niko Pungaršek, ki je od daleč zadel prečko. V 64. minuti je Vombergar zatresel mrežo, a z roko, tako da gol ni obveljal.

Pred podaljškom so Ljubljančani ostali brez Radivoja Bosića, ki je zaradi udarca tekmeca prejel rdeči karton. Kljub igralcu manj so nato po dolgi podaji še enega rezervista Uroša Koruna z desne strani na oddaljeno vratnico povedli in minimalno prednost kljub kar nekaj lepim priložnostim Lendavčanov ohranili do konca tekme. V 119. minuti je bil zadetek Nafte razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Olimpija se je namučila že oktobra v osmini finala, ko je še enega drugoligaša Brežice premagala šele po streljanju 11-metrovk.

Stanković: Res sem vesel, da smo šli naprej
Nafta v drugi ligi trenutno zaseda peto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Nafta v drugi ligi trenutno zaseda peto mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Vargić ubranil 11-metrovko

Obračun Drave in Kopra v prvi polovici prvega polčasa ni ponudil veliko, ritem igre je bil precej skromen. Nadaljevanje je bilo nekoliko razburljivejše. V 29. minuti so trikratni pokalni prvaki povedli, v kazenskem prostoru je bil spreten najboljši strelec državnega prvenstva Nardin Mulahusejnović.

Ptujčani, ki se borijo za preživetje v drugoligaški konkurenci (trenutno so na predzadnjem mestu), so imeli hitro priložnost za izenačenje, ko je po igranju z roko sodnik Asmir Sagrković v 33. minuti pokazal na belo točko, toda vratar Ivan Vargić (v igro je vstopil v 16. minuti namesto poškodovanega Davida Adama) je ubranil 11-metrovko Antonu Rogini.

Mulahusejnovićev sprehod skozi obrambo

V drugem polčasu Ptujčanom ni uspel noben nevarnejši napad, gostje iz Kopra so zanesljivo nadzirali položaj in zmago potrdili v 81. minuti. To je bila lepa samostojna akcija Mulahusejnovića, ki se je sprehodil skozi obrambo Drave in bil ob srečanju iz oči v oči uspešnejši še od vratarja Klasinca.

Že v torek so si mesto v polfinalu zagotovili Domžale in Celje.

Mulahusejnović popeljal Koprčane v pokalni polfinale

Pokal Pivovarne Union, četrtfinale

Drava Ptuj – KOPER 0:2 (0:1)
Mulahusejnović 29., 81.
Vargić (Koper) je v 34. minuti ubranil 11-metrovko A. Rogini.

Drava Ptuj: Klasinc, Kryeziu, Kahrimanović, Brest, Nelson, A. Rogina (59./Šlamberger), S. Rogina (84./Drevenšek), Martinčević (71./Krašovic), Kralj, Lovenjak, Bah.

Koper: Adam (16./Vargić), Žužek, Mittendorfer, Rajčević (42./Cerovec), Palčič, Pejić (73./Jozinović), Guberac, Caimacov (46./Mišić), Jelić Balta, Vršič (73./Stevanović), Mulahusejnović.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


Radivoj Bosić je moral v sodnikovem podaljšku drugega polčasa zaradi rdečega kartona predčasno pod prho. Foto: www.alesfevzer.com
Radivoj Bosić je moral v sodnikovem podaljšku drugega polčasa zaradi rdečega kartona predčasno pod prho. Foto: www.alesfevzer.com

Nafta 1903 – OLIMPIJA 0:1 (0:0) - po podaljšku
Vombergar 111.
RK: Bosić 90.+3/Olimpija

Nafta: Raduha, Živko, R. Pirtovšek, Bolla (91./Körmendi), T. Pirtovšek, Ubochioma (62./Bizjak), Szabo, Oštrek, Židan, Vinko (84./Rebernik), Haljeta.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Šme, Maksimenko, Andrejašič (91./Pavlović), Pungaršek (91./Korun), Ostrc (106./Petrović), Baskera (46./Ivanović), Sešlar (46./Bakić), Kurež (46./Vombergar), Bosić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Sorodna novica Domžalčani izločili Mariborčane, Celjani pa Radomljane

Odigrano v torek:
CELJE
– Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Brecl 85., Kerin 92.
RK: Trdin 83./Kalcer Radomlje


DOMŽALE – Maribor 2:1 (2:0)
Podlogar 23., Jakupović 43.; Klinar 60.

Polfinala bosta odigrana v sredo, 12. maja. Finale bo v torek, 25. maja.