Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova sta vajeni zmagovanja. Foto: EPA
Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova sta vajeni zmagovanja. Foto: EPA

Na portalu Športni SOS tokrat odgovarjamo na vaše vprašanje o alpskem smučanju. Še vedno ste vabljeni k postavljanju vprašanj (ne glede na šport).

Vabljeni k sodelovanju

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.

Športni SOS deluje tudi v avdioobliki ‒ naročite se na podkast SOS-odmev!

1868. Na sobotni tekmi sta Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova osvojili 7. in 15. mesto in s tem skupaj zbrali 52 točk. Zanima me, kdaj sta nazadnje, ko sta obe prismučali do cilja, skupno osvojili tako majhno število točk. Je to njun najslabši skupni rezultat v slalomu in veleslalomu?
Jan Štrukelj

Sorodna novica Veleslalom prepričljivo Sari Hector, tri Slovenke med 12

Obe vrhunski smučarki sta do zdaj na 81 slalomih in veleslalomih hkrati osvojili točke, omenjenih 52 točk pa je sploh njun drugi najslabši izkupiček!

52 točk sta osvojili še 24. januarja 2017, ko je Mikaela Shiffrin veleslalom v Kronplatzu končala na petem mestu (45 točk), Petra Vlhova pa na 22. (kar ji je prineslo sedem točk).

Le enkrat nižja vsota
Edini nižji seštevek točk (seveda ob predpostavki, ko sta obe osvojili točke) se je zgodil 10. decembra 2016, ko je Američanka veleslalom v Sestrieru končala na šestem mestu (40), Slovakinja pa na 22. mestu (9). Skupaj jima je to prineslo 49 točk.

V Mariboru sta si razdelili zmago
Kar na 66 tekmah od 81 sta skupaj zbrali vsaj 100 točk. Zanimivo, enkrat jima je uspelo zbrati maksimalnih 200 točk − bilo je prav 1. februarja 2019, ko je Maribor zadnjič gostil tekme za svetovni pokal, takrat sta si razdelili zmago v veleslalomu.