Eva Urevc je za zmagovalko kvalifikacij Norvežanko Anno Stenseth zaostala 9,15 sekunde. Foto: Reuters
Eva Urevc je za zmagovalko kvalifikacij Norvežanko Anno Stenseth zaostala 9,15 sekunde. Foto: Reuters

Po odhodu Anamarije Lampič v svet biatlona bo v tej sezoni najmočnejše slovensko orožje v smučarskih tekih Eva Urevc. A začetek sezone, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Planici, se 27-letnici ni posrečil.

Sorodna novica Več kot le kilometri

V kvalifikacijah je nastopila s številko 3 in je v konkurenci 59 tekačic na 1,4 km dolgi sprinterski progi v klasični tehniki postavila 33. čas. S točno 2:58,00 je za sekundo in 61 stotink zgrešila mesto med trideseterico, ki jo od 12.30 dalje čakajo izločilni boji.

Šimenc prepočasen za dve sekundi

Tudi Vili Črv in Miha Šimenc nista bila dovolj hitra, da bi si med 66 tekači prisprintala nastop v četrtfinalu 30 najboljših.

Šimenc je bil 43. in je trideseterico v močno izenačeni konkurenci zgrešil za 2,08 sekunde. Črv na 55. mestu je za napredovanjem zamudil 5,14 sekunde.

Klaebo razred zase, Švedinje pred Norvežankami

Pri smučarskih tekačicah je prva tekma sezone 2022/23 pripadla Švedinjam. Emma Ribom je zmagala, Johanna Hagstroem pa je v boju za 2. mesto za dve stotinki prehitela Norvežanko Tiril Weng.

Pri tekačih je bil vseskozi Johannes Klaebo najmočnejši, od kvalifikacij prek četrtfinala, polfinala in finala. Norvežani so sicer zasedli prva štiri mesta, za rojakom Klaebom so se zvrstili Even Northug, Paal Golberg in Erik Valnes.

Med skupno 12 finalisti v obeh konkurencah je bil samo en nesevernjaški tekač – Francoz Jules Chappaz je bil krepko zadnji v moškem finalu.

Švedinje in Norvežani blesteli na uvodni tekmi smučarjev tekačev

RUKA

SPRINT (Ž)

Izločilni boji in finale

Kvalifikacije

SPRINT (M)

Izločilni boji in finale

Kvalifikacije