Jenson Button upa na podaljšanje pogodbe z McLarnom, s katerim sodeluje od leta 2010. Foto: Reuters
Jenson Button upa na podaljšanje pogodbe z McLarnom, s katerim sodeluje od leta 2010. Foto: Reuters
Jenson Button
Button je bil z McLaren Hondo v Monzi nekonkurenčen. Foto: Reuters
Hamilton slavil v Monzi


Monza je dirkališče, kjer najbolj do izraza pride hitrost dirkalnika, zato ne preseneča, da je imel McLaren s Hondinim pogonskim sklopom na nedeljski dirki za VN Italije nemalo težav.
Button je sicer dirko začel sijajno, hitro se je prebil na solidno 9. mesto, nato pa počasi začel izgubljati boje s precej hitrejšimi tekmeci. Kako počasen je Hondin pogonski sklop, dokazuje to, da je nizal skoraj tri sekunde počasnejše kroge od tekmecev.
Dober prvi krog, nato mučenje
"Dirko sem začel zelo dobro, odlično mi je uspel prvi zavoj. Nato sem pravzaprav samo čakal, kdaj me bodo začeli drugi dirkači prehitevati," je priznal Britanec. "Vse skupaj ni bilo lahko, saj so me dirkači prehitevali na mestih, kjer sem mislil, da je to nemogoče. Ves čas pogleduješ v vzvratna ogledala, zlasti v zavojih, kar je precej nenavadno. Težko je dirkati, ko z ERS-om ne razviješ velike hitrosti."
Pogrešal dvoboj z Alonsom
35-letni svetovni prvak iz sezone 2009 je še poudaril, da mu je žal odstopa moštvenega kolega Fernanda Alonsa, saj se je veselil neposrednega boja v zaključku italijanske preizkušnje. Španec, ki je letos na 11 dirkah - zaradi poškodbe je izpustil uvodno v Melbournu - zbral prav toliko točk, je McLarnov dirkalnik v garaži parkiral šest krogov pred koncem.
V iskanju nove pogodbe z McLarnom
V Wokingu se sicer še vedno odločajo o dirkaški zasedbi za prihodnjo sezono. Button, ki je član britanskega kultnega moštva od sezone 2010, upa, da bo z Ronom Dennisom in druščino sklenil dogovor v prihodnjih nekaj tednih. "Mislim, da je to nekaj, kar moramo v prihodnjih tednih razčistiti stran od dirkališč. Vse je vedno v tvojih rokah. Upam, da bomo v prihodnjih tednih našli rešitev - kakršna koli že pač bo," je še dodal Button.

Hamilton slavil v Monzi