Tim Gajser je v boju za svoj četrti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Foto: EPA
Tim Gajser je v boju za svoj četrti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Foto: EPA

Gajser je bil prejšnji teden po preizkušnji v Lacapelle-Marivalu v Franciji lahko le delno zadovoljen. V prvi vožnji ni šlo po načrtih, po slabšem startu je nazadnje iztržil le šesto mesto, v drugi pa je s prehitevanjem Antonia Cairolija prišel do tretjega, s čimer si je privozil tretje mesto tudi na dirki.

Ker pa sta pred njim končala oba največja tekmeca v boju za letošnjo lovoriko, Herlings je z zmago v drugi vožnji ob enakem številu točk na drugo mesto potisnil Francoza Romaina Febvra, je slovenski dirkač izgubil v seštevku sezone in za špansko dirko rdečo številko vodilnega znova prepustil Nizozemcu. Na prvem mestu ima zdaj Herlings 460 točk, Febvre na drugem 454, Gajser pa je pri 450 točkah.

Vrstni red v SP-ju (24/36):           
 1. J. HERLINGS    NIZ/KTM         460
 2. R. FEBVRE      FRA/kawasaki    454
 3. T. GAJSER      SLO/honda       450
 4. J. PRADO       ŠPA/KTM         398
 5. A. CAIROLI     ITA/KTM         387

Špansko prizorišče je dokaj novo v koledarju SP-ja, lani so izvedli prvo dirko, ki jo je dobil domačin Jorge Prado, Gajser pa je bil po tretjem in drugem mestu skupno drugi na dirki. "Pretekli konec tedna sem že pozabil. V Španijo grem s pozitivnimi mislimi, dobro je, ker si dirke sledijo tako hitro, da nimaš časa razmišljati o tistih, ki so že za tabo. Treba je misliti na naslednje in trdo delati. Lani smo bili tu prvič in mislim, da je proga popolnoma v redu, morda so letos lahko še uporabili kakšno lansko dobro izkušnjo, sicer pa mi proga ustreza in prepričan sem, da se bom lahko boril za zmago," je za spletno stran svoje ekipe povedal najboljši slovenski motokrosist.

V Intu XanadujuArroyomolinosu bo nastopil tudi Jan Pancar v razredu MX2, ki bo skušal popraviti vtis iz Francije, kjer je bil 18. v prvi vožnji in odstopil v drugi. V Španiji je lani na prvem nastopu na tem prizorišču iztržil 20. mesto, letos pa bi lahko, če bi končal nekoliko višje, že na tej dirki presegel mejo 100 točk v SP-ju. Zdaj je pri 92, kar ga uvršča na 19. mesto. Prepričljivo vodi Francoz Maxime Renaux s 488, drugi je Belgijec Jago Geerts s 397, tretji pa Italijan Mattia Guadagnini s 393.

Dirki v razredu MXGP bosta v nedeljo ob 13.15 in 16.10, v MX2 pa ob 12.15 in 15.10.