Tim Gajser je na dobri poti do tretjega naslova svetovnega prvaka. Foto: BoBo
Tim Gajser je na dobri poti do tretjega naslova svetovnega prvaka. Foto: BoBo

V prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva za VN Lommla v Belgiji je bil prepričljiv, saj je za 22 sekund prehitel francoskega motokrosista Romaina Febvra, tretji pa je bil Italijan Antonio Cairoli. Tretji v razredu MXGP, Španec Jorge Prado, zaradi okužbe z novim koronavirusom tokrat ni dirkal.

Gajser v Belgiji do popolnega izkupička

V prvem krogu naredil napako
Gajser se je na drugi progi spet izstrelil v vodstvo, ki pa ga je izgubil že po nekaj zavojih, saj je po napaki padel na osmo mesto. Sledilo je hitro lovljenje tekmecev, saj je bil že po drugem krogu na petem mestu, v 7. krogu se je prebil na drugo mesto, takrat je za vodilnim Febvrejem zaostajal za slabih deset sekund.

V 12. krogu znova v vodstvu
Naslednji krogi so pokazali, kako suveren je, v vsakem krogu je v povprečju pridobil dobri sekundo in že v 12. krogu po zunanjem delu proge smuknil v vodstvo. Ogromno težav je imel Cairoli, ki je kar dvakrat padel, na koncu pa se je moral zadovoljiti z 10. mestom.

Gajser je super zadovoljen
"Super zadovoljen sem. V prvi vožnji sem užival, čeprav so bile razmere izjemno težke. Dež je na mokri stezi storil svoje, veliko pa so dodale tudi globoke luknje in ni bilo lahko. Romain je nekaj časa še grozil, ampak vozil sem res dobro in vse se mi je izšlo po željah. V drugi vožnji pa sem dobro startal, a sem potem naredil napako, ker sem vozil preveč na zunanjem delu proge in padel. Bil sem jezen, a sem se zbral in nato odpeljal, kot znam in uspelo mi je priti do zmage tudi v drugo," je po zmagi povedal Gajser.

Končalo se bo v Trentinu
Sezona se bo končala v Trentinu, ko bodo po letošnjem običaju med dvema nedeljama na sporedu kar tri dirke (1., 4. in 8. novembra). Na voljo je torej še 150 točk ...

Pancar brez točke
V razredu MX2 je v Belgiji nastopil tudi Jan Pancar, ki pa je tokrat ostal brez novih točk. V prvi vožnji je bil 26., v drugi pa 22., skupno na dirki je bil 23. Zmagal je Britanec Ben Watson pred Nizozemcem Roanom Van De Moosdijkom in Francozom Maximom Renauxom. V SP vodi danes šesti Francoz Tom Vialle s 651 točkami, Pancar je ostal pri 88 točkah in je 22.

Prva vožnja:                         
 1. T. GAJSER     SLO/honda        25
 2. R. FEBVRE     FRA/kawasaki     22
 3. A. CAIROLI    ITA/KTM          20

Druga vožnja:                         
 1. T. GAJSER     SLO/honda        25
 2. R. FEBVRE     FRA/kawasaki     22
 3. J. SEEWER     ŠVI/yamaha       20
Skupni vrstni red v SP-ju (30/36):    
 1. T. GAJSER          SLO         583
 2. A. CAIROLI         ITA         509
 3. J. SEEWER          ŠVI         499
 4. J. PRADO           ŠPA         476
 5. R. FEBVRE          FRA         465
 6. G. PAULIN          FRA         403
 7. G. COLDENHOFF      NIZ         375