Takole je po škarjicah Olivierja Girouda žoga zletela mimo Jana Oblaka v mrežo. Foto: AP
Takole je po škarjicah Olivierja Girouda žoga zletela mimo Jana Oblaka v mrežo. Foto: AP

Madridčani so bolje odprli srečanje in v 2. in 14. minuti dvakrat ogrozili Londončane, vendar niso sprožili strela v okvir vrat. V 25. minuti je sledil prvi poskus Chelseaja, z roba kazenskega prostora je po tleh sprožil Marcos Alonso, toda Oblak ni imel težav. Četrt ure pozneje je z leve strani bližje vratom polvisoko z levico streljal Timo Werner, Oblak je bil znova na mestu. V prvem polčasu je prevladovala taktična bitka.

Tudi v drugem delu ni bilo veliko priložnosti. Podjetneje so igrali Londončani. Dobrih dvajset minut pred koncem je edini gol s spektakularnimi škarjicami z desetih metrov dosegel Giroud. Najprej je kazalo, da je bil v prepovedanem položaju, sodniki so zadetek priznali po ogledu videoposnetka. Oblak ni imel možnosti, da bi strel ubranil.

S škarjicami je na drugi strani v 58. minuti poskušal tudi Joao Felix, a je žoga zletela visoko čez vrata. Chelsea pod vodstvom novega trenerja Thomasa Tuchla na osmih tekmah še ni izgubil.

Robert Lewandowski je že v 9. minuti načel mrežo Lazia. Foto: AP
Robert Lewandowski je že v 9. minuti načel mrežo Lazia. Foto: AP

Na Olimpicu ob polčasu 0:3

Drugi torkov dvoboj je bil Lazio – Bayern. Lanski evropski prvaki in novopečeni svetovni prvaki Bavarci so slavili s 4:1. Že v 9. minuti je slabo podajo nazaj Matea Musacchia prestregel Robert Lewandowski in prvič zatresel mrežo. V 24. minuti je vodstvo z roba kazenskega prostora povišal Jamal Musiala (v petek bo dopolnil 18 let) po sijajni podaji Leona Goretzke. V 42. minuti je izid polčasa postavil Leroy Sane, ki je končal akcijo po izgubljeni žogi Patrica. "Nemci so v prvem polčasu igrali igro mačke z mišjo. Njihova premoč je neverjetna," so zapisali pri Gazzetti dello Sport.

Rimljani niso nič bolje začeli drugega dela. Francesco Acerbi je namreč po protinapadu Bayerna že po dobri minuti žogo poslal v lastno mrežo. Po levi strani je prodrl Sane in podal v sredino, branilec Lazia pa je nespretno posredoval pred Kingsleyjem Comanom. Poraz je kmalu zatem ublažil Joaquin Correa. Do konca so gostje brez težav obdržali visoko vodstvo.

Giroud z izjemnimi škarjicami ukanil Oblaka
Sorodna novica Lazio želi na največji tekmi v zadnjih dveh desetletjih presenetiti oslabljene Bavarce

Osmina finala, prvi tekmi

LAZIO – BAYERN 1:4 (0:3)
Correa 49.; Lewandowski 9., Musiala 24., Sane 42., Acerbi 47./ag

Lazio: Reina, Patric (53./Hoedt), Acerbi, Musacchio (31./Lulić), Lazzari, Milinković-Savić (81./Cataldi), Lucas Leiva (53./Escalante), Luis Alberto (81./Akpa-Akpro), Marušić, Correa, Immobile.

Bayern: Neuer, Süle, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Musiala (90./Choupo-Moting), Sane (90./Sarr), Goretzka (63./Javi Martinez), Coman (75./Hernandez), Lewandowski.

Sodnik: Orel Grinfeld (Izrael)


Jan Oblak med ogrevanjem na stadionu v Bukarešti. Foto: AP
Jan Oblak med ogrevanjem na stadionu v Bukarešti. Foto: AP

ATLETICO MADRID – CHELSEA 0:1 (0:0)
Giroud 68.
(v Bukarešti)

Atletico: Oblak, Llorente, Savić, Felipe, Hermoso (84./Vitolo), Correa (82./Dembele), Koke, Lemar, Saul Niguez (82./Lodi), Joao Felix (82./Torreira), Suarez.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Jorginho, Kovačić (74./Kante), Alonso, Hudson Odoi (80./James), Mount (74./Ziyech), Werner (87./Pulisic), Giroud (87./Havertz).

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 17. marca.