Pred skoraj pol leta se je Pep Guardiola veselil velike zmage v Madridu, a karte so se premešale in Zinedine Zidane vsekakor ne bo brez možnosti s svojimi izbranci v petek zvečer. Foto: Reuters
Pred skoraj pol leta se je Pep Guardiola veselil velike zmage v Madridu, a karte so se premešale in Zinedine Zidane vsekakor ne bo brez možnosti s svojimi izbranci v petek zvečer. Foto: Reuters

Če ne bi bilo tako dolge prekinitve tekmovanja, bi bili angleški podprvaki veliki favoriti proti kraljevemu klubu, ki do marca zares ni blestel. Kraljevi klub je nato v velikem slogu osvojil naslov španskega prvaka, nanizal je deset zaporednih zmag in prehitel Barcelono. Na koncu je imel pet točk naskoka, potem ko je še marca zaostajal za dve točki.

Ramos izključen na prvi tekmi
26. februarja je Real povedel z golom Isca po uri igre, a sta Gabriel Jesus in Kevin De Bruyne zrežirala preobrat. Sergio Ramos je prejel rdeči karton štiri minute pred koncem in seveda ne bo smel igrati na stadionu Etihad v petek zvečer.

Guardiola analiziral vse tekme Reala
Pep Guardiola ni bil zadovoljen z razpletom letošnje sezone. City je v Premier ligi doživel kar devet porazov in imel na koncu 18 točk zaostanka za Liverpoolom. V polfinalu Pokala FA je izgubil proti Arsenalu z 0:2. V vitrini ima le ligaški pokal, kar za velike apetite Cityja zares ni dovolj. Sinjemodri še nikoli niso igrali v finalu najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu in motiv bo ogromen.

"Težko je predvideti taktiko Zidana. Ko že misliš, da točno poznaš njegov načrt, se vedno spomni nečesa novega. Ogledal sem si vse tekme Reala v španskem prvenstvu. Predvsem me zanima naša igra," je poudaril Guardiola, ki računa, da bi se Sergio Agüero lahko vrnil za zaključne boje v Lizboni.

Zidane računa na štiri finalne tekme
"Zelo dobro smo se pripravili na ta obračun. Zavedamo se, da smo v zaostanku, vendar pa nas čaka popolnoma nova tekma. Do konca nas čakajo še štiri finalne tekme, če bomo želeli osvojiti nov naslov. Deset dni priprav za ta obračun je bilo odličnih in vsi nogometaši so pripravljeni," je razmišljal Zidane, ki poleg Ramosa ne more računati na Mariana Diaza. Tudi Marcelo ni pripravljen za 90 minut.

Nogometaši Lyona bodo poskušali presenetiti v Torinu. Foto: Reuters
Nogometaši Lyona bodo poskušali presenetiti v Torinu. Foto: Reuters

Sarri bo pogrešal navijače
Juventus je devetič zapored osvojil "scudetto", a s predstavami ni prepričal. Stara dama je izgubila zadnji dve tekmi proti Cagliariju in Romi, prednost pred Interjem se je stopila le na točko. V petek čaka izbrance Maurizia Sarrija zahtevna naloga, saj je Lyon prvo tekmo dobil z 1:0.

"Lahko smo srečni, saj tako zahtevnega prvenstva še nikoli ni bilo. Želimo biti člani evropske elite, torej se moramo prebiti na finalni turnir v Lizbono. Lyon je odličen v obrambi in protinapadih. Izid prve tekme omogoča Francozom, da bomo stavili na svoje najmočnejše točke. Čaka nas zares velik test, ni pa nemogoče, da pridemo do preobrata. Zelo se bo poznalo, da ni navijačev. Na taki tekmi bi nam zares prišli prav," je pojasnil Sarri, ki je prepričan, da bo Cristiano Ronaldo v pravi formi. Dobil je počitek proti Romi in seveda ga Liga prvakov še dodatno motivira.

Manjkali bodo poškodovani Mattia De Sciglio, Sami Khedira in Douglas Costa. Paulo Dybala je vprašljiv, a verjetno bo stisnil zobe za tako pomembno tekmo.

Lyon je končal prvenstvo na skromnem sedmem mestu in prvič po letu 1997 ne bo igral v evropskih tekmovanjih. Razen, če seveda osvoji Ligo prvakov.

"Nesrečno smo izgubili v finalu francoskega ligaškega pokala, a v petek nas čaka popolnoma drugačna tekma. Zelo smo motivirani, a se zavedamo, da igramo proti vrhunski ekipi. Poraz proti PSG-ju nas ni spravil s tira, saj smo dobro igrali vseh 120 minut," je razmišljal trener Rudi Garcia.

Bayern bo branil visoko prednost proti Chelseaju
V soboto bosta na sporedu še preostali tekmi osmine finala. Bayern je na Stamford Bridgeu odpravil Chelsea s 3:0, a Bavarci so zadnjo tekmo odigrali 4. julija, ko so osvojili dvojno krono z zmago v nemškem pokalu. Modri iz Londona so v ritmu, saj so v soboto igrali finale Pokala FA. Na Wembleyju so izgubili proti Arsenalu z 1:2.

Zmagovalec tega obračuna se bo 14. avgusta srečal z boljšim iz dvoboja med Barcelono in Napolijem. V Neaplju je bilo 1:1 in tudi na Camp Nouu bo zelo zanimivo.

Osmina finala, petek ob 21.00:
JUVENTUS - LYON 0:1

Verjetni postavi:

Juventus: Szczęsny, Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro, Bentancur, Pjanić, Rabiot, Bernardeschi, Higuaín, Ronaldo.

Lyon: Lopes, Denayer, Marcelo, Marcal, Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet, Depay, Dembele.

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)


MANCHESTER CITY - REAL MADRID 2:1

Verjetni postavi:

Manchester City: Ederson, Walker, Fernandinho, Laporte, Joao Cancelo, De Bruyne, Rodri, Gündogan, Mahrez, Jesus, Sterling.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Eder Militao, Mendy, Casemiro, Kroos, Modrić, Hazard, Vinicius Junior, Benzema.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)


Sobota ob 21.00:
BAYERN - CHELSEA 3:0

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Kimmich, Boateng, Alaba, Davies, Thiago, Goretzka, Gnabry, Müller, Coman, Lewandowski.

Chelsea: Caballero, Rüdiger, Christensen, Zouma, James, Kovačić, Barkley, Emerson, Mount, Giroud, Hudson Odoi.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)


BARCELONA - NAPOLI 1:1

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Rakitić, De Jong, Messi; Suarez, Griezmann.

Napoli: Ospina, Hysaj, Di Lorenzo, Koulibaly, Mario Rui, Fabian Ruiz, Demme, Zielinski, Callejon, Mertens, Insigne.

Sodnik: Cüneyt Cakır (Turčija)


Že odigrano:
Valencia - ATALANTA 3:4 (1:2) 1:4
RB LEIPZIG - Tottenham 3:0 (2:0) 1:0
PARIS SG - Borussia (D) 2:0 (2:0) 1:2
Liverpool - ATLETICO MADID 2:3 (1:0) 0:1

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.


Lizbona, četrtfinale, sreda, 12. avgusta, ob 21.00:
ATALANTA - PARIS SG (Luz)
Četrtek, 13. avgusta, ob 21.00:
RB LEIPZIG - ATLETICO MADRID (Alvalade)
Petek, 14. avgusta, ob 21.00:
BARCELONA/NAPOLI - BAYERN/CHELSEA (Luz)
Sobota, 15. avgusta, ob 21.00:
MANCHESTER CITY/REAL MADRID - JUVENTUS/LYON (Alvalade)


Polfinale, torek, 18. avgusta, 21.00:
RB LEIPZIG ali ATLETICO MADRID - ATALANTA ali PARIS SG
Sreda, 19. avgusta, ob 21.00:
MANCHESTER CITY/REAL MADRID ali JUVENTUS/LYON -
BARCELONA/NAPOLI ali BAYERN/CHELSEA

Finale bo 23. avgusta ob 21.00 v Lizboni.