Z Anžetom Kopitarjem lahko slovenska hokejska reprezentanca pripravi novo presenečenje. Foto: STA
Z Anžetom Kopitarjem lahko slovenska hokejska reprezentanca pripravi novo presenečenje. Foto: STA

Ameriški novinarji, ki spremljajo Los Angeles, so v pogovoru s Kopitarjem dobili dovolj jasne znake, da najboljši slovenski hokejski igralec bolj kot na dopust misli na svetovno prvenstvo elitne divizije. "Izjavil je, da očetu ne moreš reči ne," so citirali Anžeta Kopitarja.

Če je res tako, je bil torej prav selektor Matjaž Kopitar, Anžetov oče, jeziček na tehtnici, da bo Slovenija igrala v najmočnejši postavi in bo z napadom Kopitar-Muršak-Urbas poskušala ponoviti uspeh z lanskih olimpijskih iger, ko je pripravila senzacijo in igrala v četrtfinalu.

S hokejske zveze so sicer sporočili, da bo uradna odločitev o tem, ali bo Kopitar igral na SP-ju ali ne, znana v torek do 9. ure dopoldne.

Anže Kopitar v letošnji sezoni ni bil uspešen v Ligi NHL. Los Angeles se namreč ni uvrstil v končnico, tako da je bilo branjenje naslova prvaka končano že po rednem delu prvenstva.

Svetovno prvenstvo na Češkem bo na sporedu med 1. in 17. majem. Slovenija bo prvo tekmo igrala v soboto, 2. maja, proti Belorusiji, naslednji dan pa bo tekmec Rusija.