Miha Brus se je odločil, da bo vsaj še eno leto igral na Jesenicah. Foto: BoBo
Miha Brus se je odločil, da bo vsaj še eno leto igral na Jesenicah. Foto: BoBo

Pri državnih prvakih bo branil Kanadčan Clark Saunders, ki se bo ekipi pridružil do konca tega tedna. 1,88 m visoki in 100 kg težki vratar je v prejšnji sezoni z ekipo Colorado Eagles (kot prvi vratar moštva) osvojil Kellyjev pokal, ki ga prejme ekipa, ki osvoji ligo ECHL.

Kanadčan, ki bo 9. septembra dopolnil 28 let, je odigral nekaj tekem tudi v višji ligi AHL, kjer je bil član ekipe San Jose Barracuda.

30-letni kapetan Jesenic Miha Brus se je medtem odločil, da ostane na Jesenicah: "Zagotovo je bila letos odločitev najtežja do zdaj, saj sem se spogledoval tudi s koncem hokejske poti. Odločil sem se, da odigram vsaj še eno sezono. Verjamem, da je bila odločitev pravilna. Sem motiviran, uživam v hokeju in mislim, da je pred mano dobra sezona," je za spletno stran jeseniških prvakov povedal Brus.

Trener Glavič privabil tudi Bašiča
Luka Bašič
je februarja leta 2013 v Vojensu kot član slovenske reprezentance risom pomagal do zgodovinske prve uvrstitve na olimpijske igre. Maja istega leta je bil član izbrane vrste na SP-ju elitne divizije v Stockholmu. 27-letni krilni napadalec je novi član državnih prvakov.

"Gaber Glavič je tisti, ki me je prvi poklical in mi predstavil projekt. Potem sva se tudi dokaj hitro dogovorila glede sodelovanja. Želel sem si vrniti nazaj v Slovenijo in želja je bila obojestranska," je pojasnil Bašič.