Ledena ploskev na Trgu republike je dobro prestala test. Foto: www.alesfevzer.com
Ledena ploskev na Trgu republike je dobro prestala test. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Sila
Aleš Sila je bil najboljši igralec Olimpije, preprečil je izenačenje železarjev. Foto: www.alesfevzer.com
Acroni Jesenice
Jeseničani so povedli v 4. minuti, ko je zadel Sašo Rajsar. Foto: www.alesfevzer.com
Zmaji pred parlamentom strli železarje

Železarji so v sijajni kulisi pred približno 4.000 gledalci povedli v 4. minuti, ko je Aleš Remar podal pred vrata, kjer je Sašo Rajsar z "bekhednom" premagal Aleša Silo.

Mojstrovina Kalana za 1:1
Zmaji so izenačili v 9. minuti, potem ko je Luka Kalan mojstrsko zadel v samostojnem prodoru. Kalan je preigral tri Jeseničane, nato pa s polvisokim strelom ukanil še Jureta Pavliča. Olimpija je bila v nadaljevanju boljša (razmerje strelov v prvi tretjini 12:5), a je jeseniška obramba zdržala.

Cvetek na pravem mestu
Po kar nekaj priložnostih na obeh straneh je v 39. minuti Olimpija prišla do novega zadetka, ki se je izkazal za odločilen. Plošček se je odbil do Igorja Cvetka, ta pa je nato s polrazdalje s strelom za levo vratnico matiral Pavliča. Dinamičen hokej s priložnostmi na obeh straneh se je nadaljeval tudi v zadnji tretjini. Jeseničani so v zadnji minuti poskusili tudi brez vratarja in s šestimi igralci v polju, vendar je zmaga ostala doma. S to zmago so si Ljubljančani zagotovili tudi prvo mesto po rednem delu.
Pri zmajih manjkalo pet nosilcev igre
Trener Olimpije Fabian Dahlem se je pred petkovo tekmo na Dunaju odločil, da odpočije nosilce igre v Ligi Ebel. Manjkali so najboljši strelec zmajev Hunter Bishop, branilec Marvin Degon, prvi vratar Andy Chiodo, poškodovani Matej Hočevar, tudi kapetan Aleš Mušič je srečanju spremljal ob ledeni ploskvi.

Zelo dobra ledena ploskev
Vsi hokejisti so pohvalili ledeno ploskev, organizatorji so po številnih težavah v preteklih dneh pripravili vse za zimsko klasiko.

Hebar navdušen nad vzdušjem
"Fenomenalno. Super vzdušje, igrali smo zunaj. Pogrešal sem derbi, lepo je igrati proti Jesenicam. Ne glede na to, kje igrajo, se je pokazalo, da je to derbi, ne glede na kakovost bo vedno napeto in do konca smo se borili za zmago. Niti slučajno nismo razmišljali o tekmi z Dunajem, osredotočili smo se na današnjo tekmo," je derbi ocenil Andrej Hebar.

Brus: Manjka nam pika na i
"Na prvi tekmi smo mi verjetno malo slabše pristopili in se je to poznalo. Danes so oni malo manj resno vstopili in se je to skoraj poznalo. Smo napredovali, manjka pa nam pika na i proti težkim tekmecem. A tudi Olimpija je napredovala od začetka sezone. V celoti gledano je bila tekma super, in to je dobro za slovenski hokej," je ocenil kapetan železarjev Miha Brus.

V torek prost vstop proti Dornbirnu
Naslednja domača tekma Lige Ebel pred parlamentom bo v torek, 23. decembra, ob 20.00, ko bodo zmaji gostili Dornbirn. Vstop bo prost.

Državno prvenstvo:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
4.000; Kalan 9., Cvetek 39.; Rajsar 4.

Vrstni red: Olimpija 25, Jesenice 24, Triglav 15, Celje 14, Bled in Slavija 6, Maribor 0 točk.


Zmaji pred parlamentom strli železarje