Olimpija si je zaslužila zmago, junak pa je bil Gal Koren s tremi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija si je zaslužila zmago, junak pa je bil Gal Koren s tremi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Izjemen večer Gala Korena v Podmežakli

V dvorani Podmežakla, kjer je 3.500 gledalcev pričakovalo še tretjo jeseniško zmago v seriji, je bil najboljši igralec Gal Koren, ki je trikrat premagal Clarka Saundersa. V drugi tretjini je Olimpija, ki je pokazala večjo željo od tekmecev, zaostanek 1:0 spremenila v vodstvo z 1:3 (Koren je v razmiku 45 sekund zadel dvakrat), a so gostitelji izenačili. Odločilni gol je v 53. minuti dosegel Koren.

V prvi tretjini zadel le Tavželj
Jeseničani so za edini gol v prvi tretjini v 14. minuti izkoristili svoj drugi "power play". Ob strelu z modre črte je zadel kapetan Andrej Tavželj. Podajalec je bil Gašper Glavič.

Koren režiser preobrata
V drugi tretjini je Olimpiji uspel hiter preobrat, Gal Koren je bil z zadetkoma v 25. in 26. minuti glavni režiser. Luka Zorko je v 32. minuti po protinapadu vodstvo povišal na 1:3.

Sijajna akcija Mihe Logarja
Železarji, ki so bili v prvi polovici tekme v krču, so se pobrali, Miha Logar je z izjemno akcijo ob izteku 34. minute znižal zaostanek, v 51. minuti pa je sledilo izenačenje. V nevtralni tretjini je Aleksandar Magovac ustavil Zorka, sledil je protinapad in močan strel Nika Pema. Vratar Tilen Spreitzer je plošček odbil, a je bil na pravem mestu 18-letni Jaka Sodja.

Koren še tretjič v polno, serija se nadaljuje v soboto
Olimpija je takoj pripravila odgovor, hat-trick je dosegel 26-letni Koren, podajalec je bil Hebar. Jesenice so na koncu poskusile brez vratarja, toda spremembe izida ni bilo. Naslednja tekma bo v soboto ob 18.30 v Tivoliju. V medsebojnih tekmah je v tej sezoni 12:2 za Jesenice, pri čemer Olimpija v Tivoliju še ni zmagala.

Finale državnega prvenstva, tretja tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - SŽ OLIMPIJA (v zmagah 2:1)
3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
3.500; Tavželj 14., Logar 34., J. Sodja 51.; Koren 25., 26., 53., Zorko 32.


Druga tekma:
SŽ OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Prva tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - SŽ OLIMPIJA
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Igrajo na tri zmage. Četrta tekma bo v soboto, morebitna peta pa v ponedeljek.

Izjemen večer Gala Korena v Podmežakli