Kristjan Čepon je odločil srečanje v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Kristjan Čepon je odločil srečanje v Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar je dosegel dva gola v Celju. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so povedli v 27. minuti, ko je po podaji Andreja Hebarja zadel Gal Koren. Le 21 sekund zatem je izenačil veteran Anže Terlikar. Odločitev je padla šest minut pred koncem, ko je bil z modre črte natančen branilec Kristjan Čepon.

Jeseničani so zmagali v Celju s 4:2. Gostitelji so povedli v 5. minuti, ko je zadel Nejc Kastelic. Železarji so nato v uvodni tretjini zadeli trikrat, Tadej Čimžar pa je z drugim zadetkom povišal na 1:4 v 36. minuti. Končni izid je postavil Rok Leber deset sekund pred koncem, ko so imeli Celjani celo igralca manj.

Slovensko hokejsko javnost je pretresla vest, da se je ponoči za vedno ustavilo srce velikega ljubitelja slovenskega hokeja Jožeta Rojka.
"Jože Rojko - Joc, kot so ga klicali prijatelji, je bil dolgoletni žametni glas hokejskih tekem v Hali Tivoli in številnih nastopov slovenskih hokejskih reprezentanc, nazadnje na svetovnem prvenstvu do 20 let decembra lani na Bledu," so sporočili iz HZS. Ljubiteljem hokeja bo ostal v večnem spominu tudi po duhovitih vložkih ob napovedovanju tekem.

Povratni polfinalni tekmi bosta na sporedu prihodnji ponedeljek. Finale bo na sporedu po koncu nastopov obeh slovenskih ekip v Alpski ligi. Če bosta v finalnih tekmah igrala eden ali oba slovenska kluba (SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpija), ki veljata tudi za favorita za domači finale, bo ta skrajšan in ga bodo igrali le na dve zmagi. Če bo finale Alpske lige minil brez slovenskih klubov, pa bo finale potekal na tri zmage. Državnega prvenstva bo konec najpozneje 20. aprila.

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi:
TRIGLAV - SŽ OLIMPIJA
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
300; Terlikar 28.; Koren 27., Čepon 54.

ECE CELJE - SIJ ACRONI JESENICE
2:4 (1:3, 0:1, 1:0)
150; Kastelic 5., Leber 60.; Tomaževič 7., Jezovšek 13., Čimžar 17., 36.

Povratni tekmi bosta 5. februarja.