Takole se je Marc Andre Fleury predstavil navijačem v Las Vegasu. Foto: Reuters
Takole se je Marc Andre Fleury predstavil navijačem v Las Vegasu. Foto: Reuters

30 hokejistov iz drugih ekip.

Za razširjeni nabor je morala vsaka od obstoječih 30 ekip v Ligi NHL narediti seznam igralcev, ki so bili zaščiteni in jih Vegas ni mogel izbrati. Različici zaščitenega seznama sta bili dve: sedem napadalcev, trije branilci in vratar ali pa osem igralcev in vratar. Novinci z manj kot dvema letoma izkušenj niso bili na voljo.

Nova ekipa je na naboru najprej izbrala vratarja Colorada Calvina Pickarda, nato pa Jamesa Neala, ki je v končani sezoni pripomogel Nashvillu do finala Stanleyjevega pokala.

Glavni zvezdnik zlatih vitezov pa je 32-letni Fleury, ki je v tej sezoni s Pittsburghom osvojil Stanleyjev pokal, skupaj ima že tri. "Res sem vesel novega okolja in komaj čakam, da začnemo. Slišal sem, da smo že razprodali dvorano za prihajajočo sezono, zato je krasno, da nas podpirata tudi lokalna skupnost in gledalci," je ob tem dejal Fleury, ki je bil deležen najglasnejših ovacij, ko so v polni dvorani T-Mobile v Las Vegasu prebrali njegovo ime.

Zdaj se bodo začela kupčkanja, tako da nekaj igralcev zanesljivo ne bo igralo za Vegas. Zlati Vitezi imajo že zdaj dogovorjenih 12 prestopov. Leta 1999 je Atlanta izbrala 26 hokejistov, od katerih deset ni nikoli zaigralo za Thrasherse. Zadnji razširjeni nabor je bil leta 2000, ko je v ligo vstopil Columbus.

Klub iz Nevade ima v svojem logotipu viteško čelado in je 31. moštvo lige, za pristop k tekmovanju pa je moral plačati 500 milijonov ameriških dolarjev.