Francesco Pinelli se bo preizkusil v Evropi. Njegov cilj je seveda Liga NHL.
Francesco Pinelli se bo preizkusil v Evropi. Njegov cilj je seveda Liga NHL.

V lanski sezoni je Pinelli na 59 tekmah dosegel 18 zadetkov in zbral 23 podaj. V letošnji sezoni se tekme v OHL-u zaradi negotovega položaja s koronavirusom ne igrajo, zato so v jeseniškem klubu izkoristili priložnost in Pinellija zvabili v svoje vrste.

Rodman: Gre za "win-win" situacijo na obeh straneh
Športni direktor Marcel Rodman pred sezono ni razmišljal o nobeni tuji okrepitvi. "Dejstvo je, da še ni star 18 let. Že pot v Evropo bo zanj nekaj novega. Po drugi strani pa bo takšen profil hokejista prinesel svežino tudi v našo ekipo. Njegov pristop do hokeja, osredotočenje na napredek in doseganje vedno višjih ciljev so odlike, ki bodo prišle prav celotni naši garderobi," je dejal Rodman.

"V ekipi imamo dva hokejista, ki sta igrala na olimpijskih igrah, imamo nekaj izkušenj iz reprezentance, nimamo pa izkušenj s tem, kakšen je pristop mladih fantov, ki jim je začrtana pot v NHL. Tak odnos do hokeja in profesionalizma bo zagotovo dodana vrednost naši ekipi. Pri vsem skupaj gre za “win-win” situacijo na obeh straneh, tako naši kot tudi Francescovi. Finančno si v tem trenutku žal ne moremo privoščiti nekih velikih okrepitev. Želimo se držati naše rdeče niti in delati z mladimi hokejisti. Zdaj se nam je ponudila krasna priložnost, ki nam s finančnega vidika ne bo predstavljala prevelikega bremena," je dodal športni direktor železarjev.

Železarji so januarja v sijajni formi, v četrtek so ugnali Cortino v Podmežakli s 3:2. Na lestvici Alpske lige so na tretjem mestu, za vodilnim Pustertalom zaostajajo devet točk, vendar imajo kar pet tekem manj. V soboto jih čaka gostovanje v Rittnu.