Francis Beauvillier je v lanski sezoni v slovaški Extraligi za ekipo DVTK Jegesmedvek prispeval 18 golov in 24 podaj.
Francis Beauvillier je v lanski sezoni v slovaški Extraligi za ekipo DVTK Jegesmedvek prispeval 18 golov in 24 podaj.

27-letni Kanadčan je med drugim tri sezone odigral v Ligi AHL, lansko pa v slovaški Extraligi. Beauvillier se bo zmajem pridružil predvidoma konec tedna.

"Resnično sem navdušen, da sem se pridružil Olimpiji. Cilj je osvojitev naslovov in ekipi želim pomagati, da ju osvoji. Seveda se bom potrudil, da bom dober soigralec. Komaj čakam, da začnem igrati. Slišal sem, da imamo izjemne navijače in da je Ljubljana zelo lepo mesto," je dejal kanadski hokejist.

"Ostajamo zavezani ciljem, ki smo si jih zadali, in sicer osvojitev naslovov ter vključitev v tekmovanje višjega ranga. Prepričan sem, da bo Francis v ekipo vnesel novo energijo in zagon, saj gre za zelo dobrega igralca," je novo okrepitev pospremil predsednik Miha Butara.

V soboto je proti Bregenzerwaldu že debitiral finski branilec Juuso Puuli. Erik Mežnar in srbski reprezentant Stefan Bošković sta na enomesečnem preizkusu.

Sotlar v Budimpešti
V Tivoliju se je leto začelo zelo burno. Po porazu na derbiju v Podmežakli po kazenskih strelih so morali oditi Jure Sotlar, Janez Orehek in David Planko. Sotlar si je ekspresno našel nov klub, igral bo za Ujpest iz Budimpešte.