Predstavniki klubov so se sestali v Salzburgu. Foto: Liga INL
Predstavniki klubov so se sestali v Salzburgu. Foto: Liga INL

Poleg Slavije in Triglava, ki sta uspešno nastopala v tem tekmovanju že lani, so se pridružili še Bled, Maribor, Celje in tudi Jesenice. Več bo o novi jeseniški ekipi znanega v naslednjih dneh. Gre za Team Jesenice in ne Jesenice Mladi, kar je potrdil tudi Miha Rebolj.

V petek so se v Salzburgu srečali predstavniki vseh zainteresiranih klubov in predstavniki hokejskih zvez Slovenije (HZS), Avstrije (ÖEHV) in Italije (FISG) ter se pogovarjali o pogojih skupne lige. Kar je bilo napovedano pred nekaj tedni, je bilo na tem sestanku dokončno sprejeto; v prihajajoči sezoni, bo sodelovalo skupno 15 ekip: 4 avstrijski, vključno z aktualnim prvakom EHC Bregenzerwald, 6 slovenskih in 5 italijanskih klubov.

Sodelujoči klubi so se dogovorili, da se sezona lige INL začne v petek, 20. septembra 2013. V uvodnem krogu se bo odigralo 28 tekem (vsak klub bo odigral eno tekmo doma in eno v gosteh), nato pa se bodo glede na uvrstitev izoblikovale tri skupine po pet ekip. Moštva, uvrščena od 1. do 5. mesta rednega dela, se bodo avtomatično uvrstila v četrtfinale. Moštva, uvrščena od 6. do 15. mesta redne sezone, se bodo razdelila v dve kvalifikacijski skupini ("kvalifikacijski krog"). Skupina A: uvrščeni na 6., 8., 10., 12. in 14. mesto, skupina B: uvrščeni na 7., 9., 11., 13. in 15. mesto. V vsaki skupini zmagovalec prejme tri točke bonusa, drugouvrščeni dve in tretjeuvrščeni eno točko. Četrti in peti ne prejmeta nobene točke. Po razvrstitvi vsaka skupina odigra še dodatnih 8 tekem (kar pomeni, da vsak klub odigra še po eno tekmo doma in eno v gosteh). Tri skupine bodo igrale tako imenovani vmesni krog.

Končnica se igra po sistemu "best of five", tekmovanje se konča 8. aprila 2014. Vsak klub ima lahko v svojih vrstah štiri tuje igralce – med njimi dva, mlajša od 22 let in dva starejša.

Klubi v Ligi INL v sezoni 2013/14
Slovenija: Playboy HK Slavija Ljubljana, HK Triglav Kranj, Bled HKMK, HDK Maribor, HK Celje, Team Jesenice
Avstrija: EHC Bregenzerwald (TV), Palaoro EHC Lustenau, FBI VEU Feldkirch, EK Zell am See
Italija: ASV Kaltern Hechte, HC Eppan Pirates, HC Merano Junior, HC Neumarkt, HC Gherdeina