Dallas na krilih Antona Hudobina leti proti finalu. Foto: Reuters
Dallas na krilih Antona Hudobina leti proti finalu. Foto: Reuters

Vsi goli so bili doseženi v drugi tretjini. Po vodstvu Vegasa v 28. minuti je slabe štiri minute pozneje izenačil Pavelski. Zmagoviti gol je Benn zabil 59 sekund pred zadnjim odmorom.

34-letni Hudobin je bil na najtežji preizkušnji v zaključku tekme, ko se je moral Dallas po izključitvi Pavelskega 6:44 pred koncem braniti tri na pet. V 70 sekundah z dvema igralcema manj je Hudobin zbral tri veličastne obrambe.

Dallas je slavil, čeprav je bilo razmerje v strelih na gol 33:20 v korist Vegasa. Zlati vitezi so v štirih tekmah na gol Dallasa sprožili 38 strelov več (130:92), a Hudobin je bil izjemen. "Boril se bo do samega konca, zato soigralci radi igrajo pred njim. Ko bere igro, kot jo je nocoj, potem so tudi težke obrambe videti lahke. Vsako tekmo nas drži v igri," je bil poln hvale na račun Hudobina trener Zvezd Rick Bowness.

"Neverjetno je, kako soigralci blokirajo strele. So polni modric in udarcev, toda vseeno žrtvujejo svoja telesa in se mečejo po ledu. Neverjeten moštveni duh, res sem jim hvaležen," je povedal Hudobin.

Trener Vegasa Peter DeBoer se ne predaja: "Vse, kar potrebujemo, je zaključek. Pristop je pravi, ustvarjamo si veliko priložnosti."

Dallas je bil nazadnje v finalu leta 2000. Edini naslov je osvojil leto prej.

KONČNICA, ZAHOD, finale, Edmonton

Četrta tekma:
DALLAS (3) - VEGAS (1) (3:1)
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Pavelski 32., Benn 40.; Martinez 28.
Obrambe: Hudobin 32; Lehner 18.


VZHOD, finale, Edmonton

Četrta tekma, nedelja ob 21.10:
NY ISLANDERS (6) - TAMPA BAY (2) (1:2)