Kapetan Olimpije Žiga Pance in trener Raimo Summanen sta bila zelo dobre volje na novinarski konferenci. Končno se bo začelo zares. Olimpija, ki bo v naslednji sezoni igrala v Ligi IceHL, je favorit za naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Olimpije Žiga Pance in trener Raimo Summanen sta bila zelo dobre volje na novinarski konferenci. Končno se bo začelo zares. Olimpija, ki bo v naslednji sezoni igrala v Ligi IceHL, je favorit za naslov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani, Jeseničani, Pustertal in Asiago so si uvrstitev v končnico zagotovili neposredno, moštva, ki so v rednem delu končala na mestih od 5 do 12, pa so igrala dodatne kvalifikacijske tekme, ki so se končale v torek.

V njih so bili uspešni Vipiteno, Gardena, Lustenau in Cortina, od četrtfinala pa so se poslovili Salzburg mladi, Ritten, Feldkirch in Bregenzerwald.

Olimpija je izbrala Vipiteno, Jesenice pa Gardeno

V sredo so imeli tako pravico prve izbire Ljubljančani in izbrali Vipiteno, ki je v dodatnih kvalifikacijah presenetljivo ugnal mlade Salzburžane z 2:0 v zmagah. Sij Acroni Jesenice so si izbrale Gardeno, kot tretji je bil na vrsti Pustertal in si izbral Lustenau. Četrti par pa je bil tako že določen, v njem sta Asiago in Cortina.

V četrtfinalu moštva igrajo na tri zmage. Ljubljančani bodo prvo tekmo doma igrali v soboto ob 19.30, Jeseničani pa četrtfinale začenjajo v nedeljo ob 17.30.

Vipiteno ostal brez domače dvorane
Olimpija se je z Vipitenom pomerila dvakrat že novembra. V Tivoliju je bilo 5:1, tudi na gostovanju pa so bili zmaji boljši s 3:1. Takrat je ekipo še vodil Gregor Polončič. Vipiteno je februarja ostal brez domače dvorane, saj se je podrla streha zaradi ogromne količine snega. Domače tekme so nato igrali v Brixnu in v Rittnu.

Pred dvema tednoma Gardena namučila železarje
Jeseničani so sredi januarja v Val Gardeni zmagali kar s 6:1. 13. marca v Podmežakli pa je bilo zelo napeto. Gostje so prvo tretjino dobili s 3:0, nato pa so železarji izenačili in dobili podaljšek z golom Aljoše Crnoviča sedem sekund pred koncem (5:4).

Olimpija in Jesenice v finalu morda kar za dve lovoriki
Tudi v polfinalu in finalu bodo igrali na tri zmage. Prva finalna tekma je predvidena 20. aprila. Če bosta v finalu zaigrali obe slovenski ekipi, bo serija štela kar za dve lovoriki. Zmagovalec bo torej osvojil Alpsko ligo in postal še državni prvak.


Četrtfinale, prve tekme, sobota ob 19.30:
SŽ OLIMPIJA - VIPITENO

ASIAGO - CORTINA

Ob 20.00:
PUSTERTAL - LUSTENAU

Nedelja ob 17.30:
SIJ ACRONI JESENICE - GARDENA

Igrajo na tri zmage. Druge tekme bodo v torek, tretje pa v četrtek, 1. aprila.