Anže Kopitar v londonskem dvoboju z Robom Niedermayerjem. Foto: Reuters
Anže Kopitar v londonskem dvoboju z Robom Niedermayerjem. Foto: Reuters
Pretep Georga Parrosa in Scotta Thorntona. Foto: Reuters

Tekma je bila odločena sredi druge tretjine, ko so branilci naslova povedli s 4:0. Dva gola je dosegel Corey Parry, po enega pa Chris Kunitz in Travis Moen. Prva dva zadetka so Rački dosegli ob številčni premoči. Poraz je v 29. minuti s tretjim golom sezone ublažil Mike Cammalleri. Anže Kopitar, ki je k sobotni zmagi Kraljev prispeval dve podaji, je tokrat ostal brez točke.

Menjavi vratarjev na obeh straneh
Trener Kingsov Mike Crawford je namesto junaka prve tekme Jonathana Bernierja v vrata postavil Jasona LaBarbero, ki je ubranil 21 strelov. Na drugi strani je novinec iz Švice Jonas Hiller dobil prednost pred Ilijo Brizgalovim in zbral 22 obramb.

Gledalci prišli na svoj račun
Razprodano O2 Areno pa niso najbolj navdušili goli, pač pa pretep. V drugi tretjini sta rokavice na sredini ledene ploskve odvrgla George Parros (Anaheim) in Scott Thornton (Los Angeles) in se ob hrupnem spodbujanju občinstva s pestmi spravila drug na drugega. Oba sta dobila petminutne kazni. Rački so s to zmago prekinili niz štirih porazov v medsebojnih dvobojih.

Crawford: Na nas je potrebno računati
Crawford je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojih hokejistov v Londonu: "Naše moštvo postaja boljše. Mislim, da smo ta konec tedan pokazali, da je na nas še kako potrebno računati."

Rački lani na uvodu 16 tekem brez poraza
Na sobotni tekmi so s 4:1 slavili Kingsi. Dvakratni strelec je bil Michael Cammalleri, ob igralcu manj na ledu pa sta zadela Rob Blake in Michal Handzus. Za branilce naslova, ki so lani začeli sezono s 16 tekmami brez poraza, je bil uspešen Bobby Ryan.

ANAHEIM - LOS ANGELES 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Perry 11., 23., Kunitz 16., Moen 25.; Cammalleri 29.

R. K.