Janez Orehek je dosegel prvi zadetek za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Janez Orehek je dosegel prvi zadetek za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Vnuk: Zmaga na derbiju vlila motivacijo za naprej

Ljubljančani so na sobotnem derbiju premagali železarje z 2:0. Blestel je vratar Žan Us, ki je tudi na finalni tekmi preprečil hitro vodstvo medvedov. Zagrebčani, ki bodo tudi v letošnji sezoni igrali v Ligi Ebel, so povedli v 18. minuti, ko je po akciji Nika Simšiča in Marka Čepona zadel John Armstrong.

Že po 30 sekundah igre v drugi tretjini je na 0:2 povišal Jordan Thomas Samuels, po pol ure igre pa je bil natančen še Nathan Perkovich. Trener Jure Vnuk je nato iz vrat potegnil Usa, po dogovoru pred tekmo je vstopil Tilen Spreitzer. Zmaji so se prebudili, Janez Orehek je najprej znižal, pol minute pred odmorom pa je kapetan Aleš Mušič zadel celo za 2:3.

Tri minute pred koncem je Sebastien Sylvestre odločil zmagovalca. Branilec Kristjan Čepon je bil nato izključen zaradi zadrževanja s palico in v zadnje pol minute sta Sylvestre in Ivan Janković še potrdila zmago medvedov.

Jeseničani so na popoldanski tekmi povedli v 19. minuti, ko je zadel Miha Brus. Devet minut pred koncem je slovenski reprezentant Sabahudin Kovačević izenačil. V podaljšku je odločil Jakub Flek.
Za obe slovenski ekipi bo pravi test Pokal Slovenije, ki bo od 5. do 8. septembra v Kranju.

Poletna liga, finale:
SŽ OLIMPIJA - MEDVEŠČAK
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
Orehek 34., Mušič 40.; Armstrong 18., Samuels Thomas 21., Perkovich 31., Sylvestre 58., 60., Janković 60.

Tekma za tretje mesto:
SIJ ACRONI JESENICE - KARLOVY VARY
* 1:2 (1:0, 0:0, 0:1)
Brus 19.; Kovačević 52., Flek 63.
* - po podaljšku

Vnuk: Zmaga na derbiju vlila motivacijo za naprej