Jan Muršak je s slovensko reprezentanco igral na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 in v Pjongčangu leta 2018. Foto: Reuters
Jan Muršak je s slovensko reprezentanco igral na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 in v Pjongčangu leta 2018. Foto: Reuters

"Počutim se zelo dobro, sem navdušen, da bom lahko znova igral v tem moštvu in mu pomagal osvojiti kakšno od lovorik. Sem res zelo vesel, da sem se vrnil in da lahko znova zaigram za ta veliki klub," je za klubsko spletno stran dejal 32-letni Mariborčan, ki je na Švedskem podpisal triletno pogodbo.

Zadnji dve sezoni je preživel v vrstah švicarskega prvoligaša iz Berna, kjer pa zadnjo sezono ni bil popolnoma zadovoljen s svojim položajem v napadu. "Zato sem brez obotavljanja sprejel ponudbo iz Švedske. Gre za klub, kjer sem bil najbolj zadovoljen s statusom oziroma mi najbolj ustreza način igre. Zadovoljen sem z vašim pristopom, delom, fanti," je povedal.

Muršak je z Bernom lani osvojil švicarsko prvenstvo, predtem je igral v KHL-ju za Torpedo iz Nižnega Novgoroda, moskovski CSKA in Amur iz Habarovska, po Anžetu Kopitarju pa je postal drugi Slovenec, ki je zaigral v NHL-u. V dresu Detroita je zbral 46 nastopov. Vmes je med 'lockoutom' oblekel dres Olimpije. Lani je nekdanji kapetan risov končal reprezentančno kariero.