Žiga Jeglič (pri Fischtown Penguinsih so zapisali: Karavanke ekspres) se vrača v Nemčijo, kjer je bil pred šestimi leti prvak z Ingolstadtom. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Jeglič (pri Fischtown Penguinsih so zapisali: Karavanke ekspres) se vrača v Nemčijo, kjer je bil pred šestimi leti prvak z Ingolstadtom. Foto: www.alesfevzer.com

To bo njegov enajsti klub v karieri. Dogovor je star pol leta: "Januarja smo se že začeli dogovarjati. Vodstvo kluba je prišlo v Prago pogledat mojo tekmo, pogovarjali smo se in pogajali, februarja sem podpisal pogodbo. Imel sem sicer možnost ostati na Češkem, a so bile razmere v Nemčiji boljše, in sem vesel, da sem podpisal," je v pogovoru za Val 202 povedal 32-letni Jeglič. Nemci so poskrbeli za vse, hitro so rezervirali tudi vrtec za hčerko.

Lep spomin sodelovanje z Janom Urbasom
Ekipa iz pristaniškega mesta Bremerhaven v elitni nemški ligi igra zadnja štiri leta, tam sta tudi Jan Urbas in Miha Verlič. Trener Thomas Popiesch se je odločil, da bo prvi napad obarvan popolnoma slovensko. "V tej vlogi so me želeli, v centru prvega napada med Janom in Miho. Upam, da se bom dobro prilagodil. Z Janom sva že igrala v reprezentanci in nama je šlo super. Vsekakor sta to kakovostna hokejista, in upam, da bomo predstavljali udarni napad."

Jeglič nemško ligo pozna. V drugem delu sezone 2013/14 je nosil dres Ingolstadta, skupaj z Robertom Saboličem sta se veselila naslova nemškega prvaka.

V zadnjem času je imel Žiga Jeglič sicer precej težav, a ga to ni vrglo iz tira: "Čim prej moraš dati skozi neprijetne stvari, se z njimi spopasti, hkrati pa narediti vse, da se hitro vrneš. Gotovo je za to potrebna psihološka trdnost."

Po dopinški kazni še poškodba vratnih vretenc
Spomnimo: predlani je moral odslužiti dopinško kazen, lani pa ga je ustavila poškodba vratnih vretenc. Rehabilitacija se je z devetih mesecev sicer skrajšala na šest, a vseeno je bilo mučno: "Dolgo nisem smel nič trenirati. Po treh mesecih sem začel teči in delati vaje za moč, a brez kontakta. Šel sem sicer kar hitro na led, treniral z Jesenicami in Anžetom Kopitarjem, a vse brez kontakta. Vesel sem, da sem se vrnil."

Potem ko je pet let igral v Ligi KHL, je bil v lanski sezoni Jeglič član čeških klubov Berani Zlina in Mlade Boleslav. Predvsem z epizodo pri Mladi Boleslav (33 tekem, po 10 golov in podaj) je bil zadovoljen: "Super zgodba. Če ne bi bilo prekinitve, bi imeli lepe možnosti za končnico."

Tako kot večina legionarjev tudi Žiga Jeglič razmišlja, da bo, ko bo čas, kariero končal doma. Očitno ga bomo še videli v rdečem dresu: "Zagotovo je želja, da se vrneš. Tisti časi so bili nepozabni, igrati doma, med prijatelji ..."