Anže Kopitar - igralec s številko 11 - je dosegel 11. podajo sezono. Foto: AP
Anže Kopitar - igralec s številko 11 - je dosegel 11. podajo sezono. Foto: AP
Nate Schmidt
Nate Schmidt je dosegel svoja prva gola v sezoni. Foto: Reuters

Kojoti so oba gola dosegli v igri 5:4. Ob koncu prve tretjine je z igralcem manj zadel Lawson Crouse, na začetku druge pa z igralcem več Nick Schmaltz. Kralji so ob koncu tekme pritisnili, Anže Kopitar je v 55. minuti zadrsal za gostujoča vrata in plošček mojstrsko podal pred vrata, kjer je bil natančen Alec Martinez. A napad za izenačujoči zadetek jim ni več uspel.

Eden izmed junakov Arizone je bil vratar Adin Hill, ki je zaustavil 25 strelov. 22-letnik je pred kratkim postal prvi vratar Kojotev, na zadnjih štirih tekmah je Arizona vselej slavila, v tem obdobju pa je Hill prejel le dva zadetka.

Schmidt odločil ob koncu tekme
Vegas je v ponovitvi lanskega finala premagal Washington s 5:3. Nate Schmidt je v zadnjih dveh minutah pri izidu 3:3 dosegel dva gola in odločil zmagovalca. Gostitelji so v zadnji tretjini zabili štiri gole.

Seattle prihaja v ligo
Vodstvo lige je sicer soglasno sprejelo, da se bo s sezono 2021/2022 tekmovanju pridružila 32. ekipa Seattle, ki bo tekmovala v Pacifiški diviziji. To pomeni, da se bo Arizona preselila v Centralno divizijo. Seattle mora za sodelovanje plačati 650 milijonov dolarjev, kar je občuten porast v primerjavi s ceno, ki jo je pred leti moral plačati Vegas, ta je odštel pol milijarde dolarjev.

Liga NHL, tekme 4. decembra:
LOS ANGELES - ARIZONA 1:2
Martinez 55. (podaja Kopitar); Crouse 19., Schmaltz 26.

FLORIDA - BOSTON 5:0
NY ISLANDERS - WINNIPEG 1:3
PITTSBURGH - COLORADO 6:3
COLUMBUS - CALGARY 6:9
BUFFALO - TORONTO * 3:4
MONTREAL - OTTAWA 5:2
DETROIT - TAMPA BAY ** 5:6
VANCOUVER - MINNESOTA 2:3
VEGAS - WASHINGTON 5:3
* - podaljšek; ** - kazenski streli

Tekme 5. decembra:
ST. LOUIS - EDMONTON
ANAHEIM - CHICAGO
SAN JOSE - CAROLINA