Klubi, ki so si kot prvi štirje po rednem delu zagotovili neposredno uvrstitev v končnico (prvi Pustertal, druga SŽ Olimpija, tretji Red Bull Juniors Salzburg in četrti Asiago), so v petek izbirali tekmece.

Hokejisti SŽ Olimpije so po rednem delu končali na drugem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Pustertal je izbral Cortino, Ljubljančani so nato vzeli Ritten, Salzburg pa Lustenau. Četrti par je ostal Asiago ‒ Sij Acroni Jesenice. Zmaji so v rednem delu Ritten premagali dvakrat s 5:1, medtem ko so Jeseničani Asiago doma ugnali z 2:1 po podaljšku, v gosteh pa po kazenskih strelih izgubili s 3:2.

Jeseničani so v kvalifikacijah za četrtfinale izločili Vipiteno. Foto: www.alesfevzer.com

Vnuk: Z Rittnom imamo najboljši medsebojni izkupiček
"Za izbor nasprotnika v četrtfinalu sva se po posvetu odločila s predsednikom kluba glede na možnosti izbire, saj smo izbirali kot drugi. V klubu želimo kar najbolj slediti ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono, zato smo se odločili za ekipo Rittner Buam, s katero imamo najboljši izkupiček v medsebojnih obračunih,"
je odločitev o izboru tekmeca pojasnil Tomaž Vnuk, direktor SŽ Olimpije.

Četrtfinale na štiri zmage se začne v ponedeljek
Prve tekme četrtfinala bodo v ponedeljek. V tem delu tekmovanja bodo moštva igrala na štiri zmage, tekme bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Ljubljančani bodo prvo domačo tekmo tako igrali v ponedeljek ob 19.15, Jeseničani pa v sredo ob 19. uri.

Četrtfinale, prve tekme, ponedeljek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA (2) - RITTEN (5)

SALZBURG MLADI (3) - LUSTENAU (6)

Ob 20.00:
PUSTERTAL (1) - CORTINA (10)

Ob 20.30:
ASIAGO (4) - SIJ ACRONI JESENICE (8)

Igrajo na štiri zmage.