Mark Čepon se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Mark Čepon se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Potem ko so Ljubljančani v prvih dveh krogih drugega dela, v katerem so v vodilni skupini v družbi še petih najboljših ekip rednega dela, izgubili proti Jesenicam in Asiagu, so proti Cortini, ki je imela pred tekmo enak točkovni izkupiček kot Olimpija, pokazali boljši obraz.

Učinkovit začetek Ljubljančanov
Anže Ropret je načel mrežo tekmeca v 7. minuti, ko je iz bližine pospravil plošček v mrežo po podaji Janeza Orehka z leve strani. V 16. minuti so zmaji izpeljali šolski protinapad. Kapetan Aleš Mušič je z desne strani podal do Marka Čepona, ki je z natančnim strelom pod prečko povišal na 2:0.

Mark Čepon zadel le 20 sekund po znižanju Cortine
Že v 40. sekundi druge tretjine je Mušič po samostojnem prodoru z bekhendom zadel vratnico, Italijani niso uspeli izbiti ploščka iz tretjine in Žiga Pešut je zatresel mrežo, a je Žan Jezovšek padel na vratarja Martina Valle da Rina. Glavna sodnika sta si ogledala posnetek in zaradi oviranja v vratarjevem prostoru razveljavila zadetek.

Razočaranje na klopi Olimpije se še ni poleglo, ko je Cortina znižala na 2:1. V protinapadu treh proti enemu je Nicholas Trecapelli potisnil plošček v prazno mrežo. Odgovor je sledil le 20 sekund zatem, razigrani Mark Čepon je z močnim strelom z modre črte zatresel mrežo. Martin Bohinc je v 31. minuti povišal na 4:1, ko je podstavil palico pred vrati po akciji Saša Rajsarja po desni strani.

Kristjan Čepon potrdil zmago
V zadnji tretjini so znali zmaji zadržati lepo prednost. Cortina je v 50. minuti znižala ob prednosti igralca več. Remy Giftopoulos je iz bližine matiral Žana Usa. 12 sekund pred iztekom kazni za Nika Simšiča. Ko je Kristjan Čepon v 51. minuti zadel za 5:2 ob prednosti dveh igralcev več, je bil zmagovalec odločen. Razmerje strelov je bilo sicer 38:34 za Cortino.

Polončič sestavil 47 kratkih posnetkov po porazu z Jeseničani
Trener Gregor Polončič, ki je bil besen po porazu proti Jeseničanom prejšnji četrtek z 2:3, je bil tokrat seveda precej bolj nasmejan. Po dveh porazih na uvodu v drugi del si je pošteno oddahnil.

"Proti Jeseničanom smo bili res slabi. Sestavil sem 47 kratkih videoposnetkov z našimi napakami. To je bila res slaba tekma. V Asiagu smo znova naredili preveč napak in sledil je drugi zaporeden poraz, čeprav smo imeli pravo energijo. Pogovorili smo se po tej sobotni tekmi in tokrat so fantje prikazali dobro predstavo," je poudaril 39-letni strateg.

Zadnjo težko tekmo v rednem delu so odigrali 2. januarja
Olimpija je zadnjič v Tivoliju povedla 27. novembra proti Pustertalu, na vseh naslednjih tekmah se je hitro znašla v zaostanku. Proti slabšim tekemcem je zlahka prišla do preobrata, proti Lustenauu in Jesenicam pa se je zalomilo.

"2. januarja v Rittnu smo odigrali zadnjo težko tekmo, potem pa mesec dni in pol nismo imeli tekme, ki bi zares veliko pomenila. To se nam je poznalo na zadnjih dveh srečanjih, saj nismo delali majhnih stvari. Zdaj sem optimističen za naprej," je dodal Polončič.

Ljubljančani so se izkazali z učinkovito igro in zdaj optimistično potujejo na gostovanji v Brunicu in Rittnu. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Ljubljančani so se izkazali z učinkovito igro in zdaj optimistično potujejo na gostovanji v Brunicu in Rittnu. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Prevzel odgovornost za poraz proti Jesenicam
Seveda nas je zanimalo, kako zdaj gleda na četrtkov poraz proti Jeseničanom, ko je bil besen. Še vedno meni, da je videl le 14 minut dobre igre. "Proti Jeseničanom smo imeli posest ploščka, vendar nismo igrali agresivno in ni bilo pravih strelov na vrata. Odgovornost za ta poraz moramo prevzeti tudi v trenerskem štabu, saj se nismo najbolje odzvali. Niso vsega krivi igralci. Zdaj se bomo pripravili za gostovanje v Pustertalu. Pogovarjali smo se o možnosti, da bi prespali v Italiji po tekmi v četrtek, saj nas že v soboto čaka tekma v Rittnu. Odločili smo se, da privarčujemo denar za končnico, ko se pomembnejše tekme in ne bomo toliko na avtobusu."

M. Čepon: Tudi najboljšim ekipam se zgodita dva zaporedna poraza
"Veliko boljše smo igrali kot na zadnjih dveh tekmah. Pogovorili smo se zadnjih dveh porazih. Končno smo zmagovali dvoboje. Tudi najboljšim ekipam se zgodita dva zaporedna poraza. Vzdušje v garderobi je odlično," je dodal strelec dveh golov Mark Čepon.

Jeseničani v Asiagu klonili v podaljšku
Jeseničani so v Asiagu po prvi tretjini z dvema goloma Erika Svetine povedli s 3:1. V zadnji tretjini se je po enem izmed posredovanj poškodoval odlični vratar Antoine Bonvalot, zamenjal ga je Žiga Kogovšek. V 52. minuti je Žan Poklukar zadel za 4:2, a so nato domači izsilili podaljšek, v katerem je v 63. minuti odločilni gol dosegel Luigi Caporusso ob prednosti igralca več. Izključen je bil Svetina. Razmerje strelov je bilo 43:35 za Asiago.

Glavič odslužil prvo izmed sedmih tekem kazni
Gašper Glavič je odslužil prvo izmed sedmih tekem kazni. V soboto je enajst minut pred koncem tekme proti Pustertalu, ki so jo železarji izgubili z 2:4, z drsalko pohodil Simona Bergerja. Zadel ga je malce nad gležnjem. To je bila izjemno nevarna igra in takoj je bilo jasno, da bo sledila naknadna kazen. Glavni sodnik je v Podmežakli dosodil le dve minuti kazni zaradi spotikanja.

Disciplinska komisija se je odločila za kazen sedmih tekem in prvič bo lahko zaigral v zadnjem krogu drugega dela v Brunicu 4. marca.

DRUGI DEL, skupina za razvrstitev, 3. krog:
SŽ OLIMPIJA – CORTINA
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
462; Ropret 7., M. Čepon 16., 22., Bohinc 31., K. Čepon 51.; Trecapelli 22., Giftopoulos 50.

ASIAGO – SIJ ACRONI JESENICE
* 5:4 (1:3, 1:0, 2:1)
550; Vankus 10., Gellert 40., Loschiavo 54., Rosa 55., Caporusso 63.; Rajsar 7., Svetina 13., 19., Poklukar 52.
* - v podaljšku

RITTEN - PUSTERTAL
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Lestvica:                   *  x      
PUSTERTAL             3  3  0  0  0 11
SŽ OLIMPIJA           3  1  0  0  2  7
RITTEN SPORT          3  1  0  0  2  6
ASIAGO                3  1  1  0  1  5
SIJ ACRONI JESENICE   3  1  0  1  1  4
CORTINA               3  1  0  0  2  4

* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih   
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih