Dustin Penner je ob koncu druge tretjine odločil tekmo in serijo, pri čemer je Briana Elliotta premagal le 0,2 sekunde pred iztekom 2. tretjine. Foto: Reuters
Dustin Penner je ob koncu druge tretjine odločil tekmo in serijo, pri čemer je Briana Elliotta premagal le 0,2 sekunde pred iztekom 2. tretjine. Foto: Reuters
Los Angeles Kingsi so se z izidom v zmagah 4:2 prebili v 2. krog končnice, pri čemer so po zaostanku z 0:2 nanizali štiri zmage. Foto: Reuters
Jonathan Quick (Los Angeles Kings)
Jonathan Quick je na prvih dveh tekmah naredil dve usodni napaki, po katerih je slavil St. Louis, a to 27-letnega Američana ni zmedlo - serijo je končal z izvrstno statistiko 94,4 % in 1,58 GAA ter enim "shutoutom". Foto: Reuters

V Staples Centru je odločilni zadetek v zadnji sekundi druge tretjine dosegel Dustin Penner, potem ko je na levem krilu z modre črte streljal močno in natančno. Po ogledu video posnetka je bil gol priznan, saj je bil dosežen natanko 0,2 sekunde pred iztekom 2. tretjine.

"Ne, nisem vedel koliko je še časa. Ko sem drsal mimo klopi, so se vsi drli: Streljaj! Mislim, da se niso šalili," je bil dobre volje največji šaljivec med Kingsi Dustin Penner.

Quick prevesil tehtnico v korist Kraljev
Najboljši igralec tekme in tudi serije je bil vratar Jonathan Quick z 20 obrambami. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce,v 18 minutah je trikrat poskusil s strelom, enkrat je bil blokiran, dvakrat pa je zgrešil vrata.

Kralje je v 13. minuti v vodstvo popeljal Drew Doughty po lepi samostojni akciji, Chris Porter pa je v 25. minuti izenačil s svojim prvim golom v končnici.

Vse tekme odločil le en gol razlike
Los Angeles je razburljivo in izjemno izenačeno serijo (vseh šest tekem je odločil gol razlike) dobil s 4:2. Po uvodnih dveh porazih v St. Louisu mu je slabo kazalo, nato pa so branilci naslova nanizali štiri zaporedne zmage in ponovili lanski uspeh, ko so "note" v 2. krogu izločili z "metlo" 4:0. Neverjetno izenačenost najboljše serije 1. kroga med Kingsi in Bluesi dokazuje tudi podatek, da je v celotni seriji le pet minu eno moštvo užival prednost dveh golov!

Kopitar: Še je prostor za izboljšavo
"Zagotovo nismo želelil nazaj v St. Louis, s tem smo prihranili nekaj ur letenja. Zdaj bomo lahko uživali dan ali dva, se sprostili in pripravili na naslednjo serijo. Sam se dobro počutim. Nisem pa najbolje obvladoval ploščka, tako da je še prostor za izboljšavo, zato se bom potrudil, da to popravim pred naslednjim krogom," je po zmagi in o svoji ne tako izstopajoči igri povedal Kopitar, ki je k uspehu Kraljev prispeval gol in tri podaje.

V pričakovanju kalifornijskega obračuna
St. Louisu se še ni zgodilo, da bi izgubili serijo po vodstvu 2:0 v zmagah, Los Angelesu pa je tak preobrat uspel šele drugič, prvič leta 2001 proti Detroitu. V 2. krogu končnice Los Angeles čaka kalifornijski nasprotnik: Anaheim, če izloči Detroit, v nasprotnem primeru San Jose.

"Ko so tekme pomembnejše, je zagotovo bolj zabavno igrati. Če govorim za nas, takšne tekme iz nas izvabijo najboljše. Vseeno mi je, s kom igramo, a če pridejo Racmani iz 1. kroga, bo zelo zabavno biti del te serije," se Penner nadeja, da bi končno prišlo do prvega "playoff" obračuna med čezmestnima tekmecema.

Vrhunci 6. tekme Los Angeles - St. Louis 2:1



LIGA NHL, KONČNICA

VZHOD, 1. krog
WASHINGTON (3)
- NY RANGERS (6) - 3:2
* 2:1 (0:1, 1:0, 0:0)
Ward 28., Ribeiro 70.; Boyle 1.
* - v podaljšku
Obrambe: Holtby 17; Lundqvist 30.

BOSTON (4)
- TORONTO (5) - 3:2
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Chara 52.; Bozak 32., Macarthur 42.
Obrambe: Rask 31; Reimer 43.

Sobota:
NY ISLANDERS (8) - PITTSBURGH (1) - 2:3

Montreal (2) - OTTAWA (7) - 1:4

ZAHOD, 1. krog
LOS ANGELES (5) - St. Louis (4) - 4:2
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Doughty 13., Penner 40.; Porter 25.
Obrambe: Quick 20; Elliott 14.

DETROIT (7) - ANAHEIM (2) - 3:3
* 4:3 (1:0, 0:1, 2:2)
* - v podaljšku
Dacjuk 19., Zetterberg 47., 62., Cleary
52.; Palmieri 32., Etem 57., Ryan 58.
Obrambe: Howard 31; Hiller 20.

SAN JOSE (6) - Vancouver (3) - 4:0

CHICAGO (1) - Minnesota (8) - 4:1

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.