Žiga Jeglič se je izkazal z izjemnim zadetkom. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Jeglič se je izkazal z izjemnim zadetkom. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija se na domačem turnirju pripravlja na najpomembnejši del sezone, aprilsko drugoligaško svetovno prvenstvo v Kazahstanu, kjer se bo skušala vrniti med elito. Selektor Ivo Jan je lahko zadovoljen z dobro igro svojih izbrancev, čeprav so se tekmeci na koncu približali.

Izjemen zadetek Jegliča
V uvodni tretjini so risi povedli v 12. minuti, ko je Žiga Jeglič z desne strani mojstrsko poslal plošček pod prečko. Vratar Matija Pintarič, ki je tokrat dobil priložnost, pa je bil dobro razpoložen in je zanesljivo ustavljal italijanske napade.

V drugi tretjini sta mreži mirovali, igra je bila raztrgana. Italijani so v uvodnih minutah precej časa presedeli na kazenski klopi. Toda zaporednih številčnih prednosti Slovenija ni znala izkoristiti.

Jeglič z mojstrovino načel italijanska vrata

Rodman unovčil podajo Verliča
V 45. minuti je Miha Verlič izza vrat lepo podal pred gol, kjer je David Rodman iz bližine povišal na 2:0. Vodstva Slovenija ni zapravila, si je pa ob koncu nekoliko otežila delo pri branjenju zmage. V zadnjih petih minutah so imeli risi dve izključitvi, prednost dveh igralcev več pa je Italija, ko sta bili do izteka prve kazni le še dve sekundi, izkoristila in znižala. Hokejist Asiaga Phil Pietroniro je z močnim strelom matiral Pintariča. V zadnji minuti so imeli Italijani še vedno igralca več, poskušali so tudi brez vratarja Jacoba Smitha, a se je Slovencem uspelo ubraniti.

Turnir se bo končal v soboto, ko bo Slovenija ob 19.30 igrala še proti B-ekipi Belorusije. Priložnost v vratih bo dobil tudi tretji vratar Žan Us.


2. krog:
SLOVENIJA - ITALIJA
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
500; Jeglič 12., Rodman 45.; Pietroniro 58.

BELORUSIJA - MADŽARSKA
3:5 (1:0, 1:2, 1:3)


1. krog:
SLOVENIJA - MADŽARSKA
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
500; Sabolič 17., Rodman 27., Jeglič 54., Pance 60.; Miskolczi 24.
ITALIJA - BELORUSIJA
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)


3. krog, sobota ob 16.00:
ITALIJA - MADŽARSKA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - BELORUSIJA