Aleš Sila je up Tilie Olimpije v prihodnih sezonah. Bo zdržal pritisk Lige Ebel do konca rednega dela? Foto: MMC RTV SLO
Aleš Sila je up Tilie Olimpije v prihodnih sezonah. Bo zdržal pritisk Lige Ebel do konca rednega dela? Foto: MMC RTV SLO
Aleš Sila
Sila se zaveda, da je ključna tekma v nedeljo proti Gradcu, ki ima po zmagi nad Innsbruckom z 2:0 dve točki naskoka pred zmaji. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Sila po grenkem porazu na Jesenicah
Zadetki s petkovega večnega derbija

Ljubljančani so sezono začeli z Mikom Morrisonom. 29-letni velikan iz Bostona se ni izkazal in po 24 tekmah je moral zapustiti Tivoli. Prišel je Finec Markus Korhonen, a se je na ogrevanju pred tekmo z Dunajem v Tivoliju poškodoval in v vrata je moral Sila. 21-letnik se je zelo izkazal predvsem na torkovi tekmi proti Albi v Tivoliju (3:1), ko je bil izbran za igralca tekme. V Podmežekli je prejel štiri gole, prve tri po odbitkih, Aleš Kranjc pa je zadel prazen gol. Poraz na Gorenjskem je že pozabljen, vse moči je treba usmeriti h ključni nedeljski tekmi proti neposrednemu tekmecu Gradcu.

Prvič ste branili na večnem derbiju. V prve pol ure ste zelo dobro branili, pri prvih treh golih pa se je plošček dokaj nesrečno odbil.
Ste videli sami, da so bili nekako srečni goli. Srečni in nesrečno, morda tudi prigarani. Imeli smo tudi svoje priložnosti. Prva tretjina je bila nekako izenačena, v drugi tretjini smo na začetku pritisnili, a nismo dali gola, nato pa hitro prejeli dva zadetka. Morda nas je to vrglo iz ritma. Poskušali smo tudi v zadnji tretjini, a nam ni uspevalo, tako da če ne daš gola, ne moreš zmagati.

Jeseničani so bili pred tekmo v rezultatski krizi. Lahko bi rekli pred tekmo, da je bila Olimpija v vzponu. Lahko ta tekma negativno vpliva na nadaljne, saj ste visoko izgubili?
Mislim, da ne. Nismo izgubili tako, da bi nas Jeseničani kakorkoli nadigrali. Imeli smo svoje priložnosti. Na naslednji tekmi se moramo zbrati, da damo plošček v gol in začnemo realizirati priložnosti, ki se nam ponudijo.

Kako gledate na vaše predstave letos? Dobili ste priložnost, proti Albi ste odigrali sijajno. Verjetno niste niti pričakovali, da boste v Ligi Ebel pod tako velikim pritiskom.
Po pravici povedano tega nisem pričakoval. Ampak drugi vratar mora biti vedno pripravljen, nikoli ne veš, kaj se zgodi. Mislim, da sem zaenkrat kar dobro izkoristil in moram reči, da sem zaenkrat kar zadovoljen s svojimi predstavami. Res pa je, da je lahko vedno še bolje.

Kakšno je stanje z Markusom Korhonenom za tekmo z Gradcem, ki bo zelo pomembna. Gradec je zmagal z 2:0, kar je neugodno za vas. Nedeljska tekma bo za biti ali ne biti.
Za nas je trenutno vsaka tekma za biti ali ne biti, lovimo 8. mesto, tako da gremo v nedeljo vsekakor na novo zmago in dve točki.

Kje vidite razloge, da je ekipa še vedno na tako nizkem, 10. mestu, lahko pa bi bilo drugače? Lani finale, letos ste že vmes prišli na 8. mesto.
Zelo slab začetek. Mislim, da je to razlog, da smo tako nizko. Če si tako nizko, se je težko dvigniti. Nenehno imamo nihanja v igri. Zmagamo kakšno tekmo, kakšno zgubimo. Bili smo na dobri poti, imeli smo tri zaporedne zmage, a tokrat nismo imeli sreče, da bi dali gol.

Torej v slačilnici še vedno verjamete, da se lahko uvrstite v končnico?
Vsekakor. Do konca je še 22 krogov, še veliko točk. Mislim, da imamo še vse možnosti, da se uvrstimo med prvih osem ekip.

Aleš Golob

Aleš Sila po grenkem porazu na Jesenicah
Zadetki s petkovega večnega derbija